Mobiliteit en Parkeren Antwerpen  - parking rijnkaai stad Antwerpen

Parking Rijnkaai opnieuw open

Mobiliteit en Parkeren Antwerpen vormde de verouderde parking Rijnkaai  om tot een volwaardige betaalparking uitgerust met de moderne ANPR-technologie (Automatic Numberplate Recognition). Daarmee is de parking, ter hoogte van Waagnatie, de eerste stedelijke parking in ons land met nummerplaatherkenning. Zo is het in- en uitrijden efficiënter en parkeerticketjes zijn overbodig.

ANPR (Automatic Numberplate Recognition) is een technologie waarbij intelligente camera’s worden gebruikt om kentekens van voertuigen vast te leggen op foto. De camera’s registreren de nummerplaten bij het in- en uitrijden van de parking. Er zijn dus geen slagbomen aan het begin van de parking waardoor het in- en uitrijden vlotter gaat.

Autobestuurders betalen bij aankomst een parkeervergoeding  door hun nummerplaat in te voeren aan de betaalautomaat. Verloren parkeerticketjes behoren dus tot het verleden. Bij het verlaten van de parking registreert de camera aan de hand van het kenteken of de parkeervergoeding betaald is of niet.

De parking ter hoogte van Waagnatie biedt plaats aan 314 wagens en dient de extra parkeerdruk, veroorzaakt door de werken aan de Noorderlijn, mee op te vangen. Bestuurders betalen een vaste parkeervergoeding van 3,80 euro per parkeerbeurt (ongeacht de parkeertijd). Er geldt echter wel een maximale parkeertijd van 24 uur. De stad stelt parking Rijnkaai af en toe ook open voor organisatoren van evenementen. 

Verwante info:

16 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
GreetBekaert

Is de Rijnkaai parking nog steeds gratis?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Greet, bestuurders betalen een vaste parkeervergoeding van 3,80 euro per parkeerbeurt (ongeacht de parkeertijd).

Jouw avatar
Jensdw

Gelieve dan ook het blad waarop staat "tijdelijk gratis parkeren" dat naast de betaalautomaat op hangt weg te halen. Zo is het makkelijk om iedereen 30€ te laten betalen...

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste, we geven uw melding door aan het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Anwerpen.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste We hebben ondertussen een update gekregen in verband met het parkeren op de Rijnkaai. Je kan nog tot 15 juni gratis parkeren op Parking Rijnkaai. Vanaf 15 juni zal het betalend parkeren ingevoerd worden. U betaald €3,80 per parkeerbeurt met een maximale parkeertijd van 24 uur. Vanaf 15 juni zal dit ook kenbaar gemaakt worden aan de parking zelf.

Jouw avatar
Pasquale

Tot op heden hebben de buurtbewoners geen enkele info mogen ontvangen over de werking van deze “state of the art” parking.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Dag Pascal, bedankt voor uw feedback. We geven dit door.

Jouw avatar
Macti

Werkt dit nummerplaat herkenningssysteem ook voor buitenlandse voertuigen? Een collega van me uit Nederland kreeg een foutmelding aan de automaat. Iets over niet registreren van de nummerplaat en geen parkeerrechten. Hij heeft z'n auto dan maar ergens anders gaan parkeren. Hopelijk krijgt hij nu geen rekening van 30€ want hij is wel de camera's gepasseerd bij het in- en uitrijden van de parking.

Jouw avatar
chchbo

Is dit enkel voor personenvoertuigen of kan men er ook met andere voertuigen parkeren? Wij hebben namelijk een Renault Traffic met bagagerek en bij de meeste parkings geeft dit een probleem met de hoogte.

Jouw avatar
petern

Beste Stad, u heeft aangegeven dat het tot 15 juni gratis parkeren was. Stuurt u nu iedereen een betalingsherinnering voor het parkeren op 3 juni van 30 Euro? Dank u

Jouw avatar
helia.n

Beste, Indien er niet geparkeerd wordt en enkel in- en uitgereden wordt op de parking, wordt er dan ook een boete opgestuurd? Er was namelijk een vergissing gebeurd.

Jouw avatar
JH1978

Ik heb juist hetzelfde vraag als hier boven. We hebben lang gezocht achter een parkeerplaats maar alles zat vol. Dus we zijn terug uitgereden. Krijgen we nu ook een boete van 30 euro? Terwijl we niet hebben kunnen parkeren?

Jouw avatar
00032

Vandaag 24januari2017 een boete ontvangen omdat mijn wagen op 15 augustus 2016 geparkeerd stond op de Rijnkaai! Dit dankzij het ANPR systeem. Zo vlot verloopt de AUTOMATISCHE nummerplaatherkenning precies niet. Als ik me niet vergis was 15augustuseen2016 een Feestdag! OLV Hemelvaart. Parkeren op feestdagen is toch gratis!? Dan denk je slim te zijn en je auto te laten staan na een avondje feesten in Antwerpen, Klote ze je op deze manier!

Jouw avatar
Duboiser

Ik geloof niet dat uw systeem goed werkt. Wij zijn geparkeerd op 5/11/16 en wij 20 minuten moesten wachten voor betaalde 3,80 euro naar de solar parkeermeter. Want er waren een heleboel mensen en de machine werd niet snel. We hebben zojuist een 30-euro trial dateert 1-2-2017 omdat een niet betaalde parkeerplaats op 5/11/16. Terwijl we betaalden en we zijn 3 kunnen de volledig gekwalificeerde leraar. We betaalden de boete te voorkomen dat kosten worden steeds belangrijker. Maar we zijn verontwaardigd omdat we hadden betaald 3,80 euro parkeerplaats. Het niet ons verleiden meer te voeren ons terug naar Antwerpen. We betaalden de parkeerplaats en we weer allemaal dezelfde boete(overtreding).

Jouw avatar
rkamstra

Het zou ook leuk zijn om geen boetes te sturen wanneer men wel betaald heeft voor de parking. leuk "state of the art" is het dan ook niet meer. mensen lastig vallen is tegenwoordig een sport aan het worden.

Jouw avatar
Giske

zaterdag 7 oktober mijn wagen veilig weggezet op parking van Waagnatie. uiteraard ook een ticket genomen en mocht mijn wagen blijven staan tot zondag ... doch als ik in de namiddag met mijn wagen naar huis wou, was deze getakeld... waarom ? geen idee!!! stond niets vermeld dat we daar niet mochten staan... Ik kan u verzekeren dat ik hier verder mee ga. het is gewoon degoutant!!!