p+r luchtbal

Tijdelijke P+R Luchtbal gaat open

Op 3 juni gaat de tijdelijke park and ride Luchtbal open, die plaats biedt aan 114 wagens. Vanaf dan stoppen tram 6 en en bussen 720, 730 en 770 ook aan deze site om naar het centrum te rijden.

Tijdelijke P+R Luchtbal

Vanaf 3 juni kan u terecht op de park and ride Luchtbal om uw tocht naar het centrum verder te zetten. De Havana-site of de oude Luchtbalkazerne vormt het eindpunt van de Noorderlijn. Reizigers kunnen hier vlot de overstap maken tussen auto, fiets, tram 6 en bus 720, 730 en 770. Er zijn in totaal vier bijkomende haltes op de Noorderlaan: P+R Luchtbal, Dublin, Kerk en Groenendaallaan.

Definitieve P+R Luchtbal

​Einde 2017 starten de werken aan de definitieve park and ride. Deze zal bestaan uit twee parkeergebouwen voor in totaal 1.800 wagens, waar autoreizigers vanop de A12 of de E19 vlot kunnen overstappen op het openbaar vervoer richting centrum. Daarnaast komt er een overdekte fietsenstalling met 440 plaatsen. Via een paviljoen boven de sporen geraken reizigers veilig van de fiets- en autoparking tot aan de perrons. Ze kunnen hier op een aangename en comfortabele manier wachten op hun tram of bus.

park and ride luchtbal
3 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
freann

zal prachtig zijn als er ten minste een goede regeling getroffen word voor de vele fiets diefstallen tegen te gaan op de Luchtbal

Jouw avatar
freann

ze zouden tevens trams moeten inzetten waarop met een fiets (mini) plaats voorzien is

Jouw avatar
Hettie4fun

Hopelijk snel klaar, want de tijdelijke p&er staat nokvol. Ook de aanleg v/d tegels op de parking zijn heel mooi, maar ik heb 3x mijn voeten omgeslagen! Best helemaal opvullen dus.