betalend parkeren op Eilandje stad Antwerpen

Betalende parkeerzone op Eilandje breidt uit

Omdat de parkeerdruk op het Eilandje groter is geworden, voert de stad vanaf 18 januari 2016 een betalende parkeerzone in in de Cadix- en Montevideowijk.

De parkeerdruk op het Eilandje is de laatste jaren sterk toegenomen. Nieuwe bewoners en handelszaken trekken extra wagens aan. Daarnaast start in mei de aanleg van de Noorderlijn op het Eilandje, waarbij de Londen- en Amsterdamstraat, de Mexicostraat, Kattendijkdok-Oostkaai en de zuidelijke Rijnkaai worden uitgerust met tramsporen.

Door een betalende parkeerzone in te voeren en zo de maximale parkeerduur te beperken, wil de stad hier een antwoord op bieden. Door deze aanpassing wordt het kortparkeren aangemoedigd. Bewoners en bezoekers van het Eilandje zullen dichter bij hun bestemming kunnen parkeren. De nieuwe parkeerzone sluit op die manier ook logischer aan bij de huidige betaalzone tussen de Entrepotkaai en de Londenstraat.

Tarief

Bezoekers betalen vanaf 18 januari 70 cent voor het eerste uur en 1,10 euro voor de volgende uren, met een maximum van 10 uur, dit telkens van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 19 uur. Een dagticket kost 3.80 euro voor 10 uur.

Parking Rijnkaai

Op dit ogenblik legt het Gemeentelijk Parkeer- en Mobiliteitsbedrijf de parking Rijnkaai opnieuw aan. Deze is slechts gedeeltelijk of op sommige momenten enkele dagen niet toegankelijk. Vanaf maart zal ze volledig vernieuwd zijn. Parking Rijnkaai dient de extra parkeerdruk, veroorzaakt door de werken aan Noorderlijn, mee op te vangen. Hier zal een tarief gelden van 3.80 euro voor 24 uur.

Parkeervergunning voor bewoners

Bewoners van de Cadix- en Montevideowijk kunnen gratis een parkeervergunning aanvragen via onderstaande link.

 

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!