Buurtfietsenstalling in voormalige bibliotheek Wolfstraat

Voortaan kunnen buurtbewoners hun fietsen stallen in de voormalige bibliotheek aan de Wolfstraat 1 in Zurenborg. Hiermee opent het Antwerpse Parkeerbedrijf de vijftiende buurtfietsenstalling, die plaats biedt aan 64 fietsen. 

Waar voorheen boekenkasten stonden, staan nu beugels voor 64 fietsen. Daarvan zijn er ondertussen al 48 verhuurd. 

Een maandabonnement kost net als in alle andere buurtfietsenstallingen 5,16 euro per fiets. Door de trap bij de ingang is de stalling niet geschikt voor bromfietsen of voor bakfietsen. Wie graag nog plaats(en) huurt, kan dat melden aan buurtparkeren@stad.antwerpen.be. Aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

Buurtfietsenstallingen in Antwerpen

De buurtfietsenstallingen zijn inpandige fietsstallingen of fietstrommels op straat voor Antwerpenaars die thuis geen garage of berging hebben voor hun fiets. In plaats van de fietsen in de gang of tegen de gevel te plaatsen – waar ze de doorgang kunnen belemmeren – kunnen burgers ook gebruikmaken van buurtfietsenstallingen. Antwerpen telt ondertussen – inclusief de Wolfstraat – vijftien buurtfietsenstallingen, waaronder zes locaties met één of meer fietstrommels. Binnenkort komen daar nog eens tien fietstrommels bij, verspreid over acht locaties.

Het parkeermakelaarteam ontvangt graag tips voor mogelijke locaties voor nieuwe buurtfietsenstallingen of buurtparkings. Wie geschikte ruimtes kent, kan dat doorgeven via buurtparkeren@stad.antwerpen.be.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!