Man met fiets

Twee nieuwe buurtfietsenstallingen

Antwerpen zet het fietscomfort van haar bewoners in de verf met twee nieuwe buurtfietsenstallingen. In de Boudewijnsstraat en in de Keistraat zetten buurtbewoners voortaan hun fietsen goedkoop en veilig inpandig weg.

Veilige fietsenstalling

Heeft u geen garage? Is er geen plaats in de gang? En wilt u uw fiets liever niet buiten tegen de gevel zetten? Dan is een buurtfietsenstalling wellicht iets voor u. Het zijn meestal voormalige winkelpanden, kantoorruimtes of een leegstaande garages die transformeren tot goedkope en veilige fietsenstallingen voor buurtbewoners. Een fietstrommel bestaat ook. Dat is een metalen box waarin plaats is voor vijf fietsen. De box is afgesloten met een elektronisch slot, dat huurders met een badge kunnen openen.

Bewoner met fiets bij fietstrommel

Meer buurtfietsenstallingen

De stad profileert zich steeds meer als fietsstad, maar meer fietsen vraagt om extra stallingen. Daarom openden er onlangs twee nieuwe buurtfietsenstallingen. De veilige fietsenstalling in de Boudewijnsstraat biedt plaats aan 52 fietsen. In de Keistraat is er ruimte voor 48 fietsen.

Zo huurt u een plaats

Wie een plaats wil huren, kan dat aanvragen via buurtparkeren@stad.antwerpen.be of telefonisch op het nummer 03 338 21 85. Een overzicht van alle buurtfietsenstallingen vindt u op de webpagina van buurtparkeren. Een maandabonnement kost 5,35 euro per fiets.

Lege ruimtes gezocht

Antwerpen wil het fietsgebruik in de stad blijven stimuleren, maar geschikte panden vinden is niet evident. Kent u leegstaande ruimtes die als buurtfietsenstalling kunnen dienen? Neem dan contact op met de dienst buurtparkeren.

Meer info

U leest alles over buurtfietsenstallingen op antwerpen.be.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!