Groendak met een bijenhotelFrederik Beyens

Dromen over daken

Antwerpen heeft 15 miljoen vierkante meter dak beschikbaar die mee kunnen dienen om van de stad de meest klimaatrobuuste stad van Vlaanderen te maken. Hoe die goudmijn ingeschakeld kan worden, ontdekt u op 14 juni tijdens Dromen over daken.

Op vrijdag14 juni kan u als een van de eerste bezoekers de klimaatrobuuste dakplannen van Steinerschool Hibernia ter plekke ontdekken.

Deze school is één van de kandidaten uit het Stadslab2050-traject Klimaatrobuuste daken. Het voorbije jaar werkten zij intensief met een expertenpanel de plannen voor hun dak verder uit.

Van 19.30 uur tot 21.30 uur krijgt u tijdens een lezing met internationale sprekers meer uitleg over klimaatrobuuste daken en hoe die kunnen helpen om het veranderende klimaat het hoofd te bieden. De dakeigenaars die meedoen aan het Stadslab2050-traject Klimaatrobuuste daken, tonen hun ambitieuze plannen. 

Wat zijn klimaatrobuuste daken?

U kent misschien wel al de eenvoudige groendaken met sedumplanten. Platte daken kunnen echter nog meer. Door ze anders in te richten, dragen ze bij aan hittebestrijding, regenwateropvang en biodiversiteit. Daken die de uitdagingen op al die vlakken weten te combineren, noemen we klimaatrobuuste daken.

Ga zelf met een groendak aan de slag

Droom op vrijdag 14 juni mee over hoe u met uw eigen dak zou kunnen bijdragen aan een klimaatrobuuste stad.

Bent u eigenaar van een groot plat dak, dan vindt u op deze dak zeker een hele hoop inspiratie en professionele contacten om uw plannen uit te werken.

Heeft u gewoon een klein dak en droomt u ervan om van een groener uitzicht te genieten of wil u weten hoe een groendak u een koeler gevoel bezorgt in de zomer, ook dan steekt u veel op tijdens deze lezing.

Praktisch

Vrijdag 14 juni 2019

Van 19.30 tot 21.30 uur met aansluitend een drankje op het dak

Gratis

Bevestig uw komst via mail: ecohuis@antwerpen.be of telefoon: 03 217 08 11

Steinerschool Hibernia

Volkstraat 40

2000 Antwerpen

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!