Twee potjes honing in een toonbankdisplaystad Antwerpen

Eerste oogst van ‘Honing uit Berchem’ te koop

Vanaf 21 september ligt de nieuwe oogst van ‘Honing uit Berchem’ in de winkelrekken. Deze lokale honing is een oogstproduct uit een twintigtal bijenkasten die in het district staan.

Momenteel staan er 25 bijenkasten verspreid over het grondgebied van Berchem. Hiermee wil het district in de eerste plaats de belangrijke rol van de bij in de kijker zetten. Bijen zijn essentieel voor onze voedselproductie maar hebben het moeilijk, door onder andere het gebrek aan bomen en planten in de omgeving en het gebruik van pesticiden. In een stadsomgeving hebben bijen betere overlevingskansen dan op het platteland, doordat er minder pesticiden gebruikt worden. 

Dankzij onze inspanningen vliegen er intussen heel wat bijen rond in ons district. Ze produceren vlotjes honing, maar het is uitermate belangrijk dat ze hiervoor voldoende voedsel vinden. Het district richt dan ook een warme oproep aan onze Berchemnaars om zelf bijenvriendelijke bloemen en planten te voorzien in de tuin.

Vanaf 21 september kan het district de bewoners laten meegenieten van de nieuwe oogst. Het gaat ook om een echte ambachtelijke honing. De imker gebruikt immers geen enkele machine om de honing te oogsten. Van bijenkast tot honingpotje verloopt alles volgens handmatige ambacht. En daarin verschilt de ‘Honing uit Berchem’ dus van de industrieel geproduceerde honing.

Praktisch

De prijs van een potje honing bedraagt 5,50 euro. Berchemnaars kunnen de honing kopen in volgende Berchemse handelszaken:

  • Helios, Statiestraat 13
  • Bakkerij Goeiemorgen, Statiestraat 169
  • Kupuku, Driekoningenstraat 33
  • Bakkerij Lebleu, Schomstraat 14
  • Patisserie Neirynck, Marie-Josélaan 62
  • Slagerij Finebek, Fruithoflaan 83
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!