Bezoeker Zadenbib ontleent zaden Stad Antwerpen

Op 24 februari gaan de zadenbibs weer open!

Zaterdag 24 februari openen de zadenbibs in het EcoHuis en in bibliotheken De Poort, De Vertellerij, Driehoek en De Bist opnieuw de deuren. U kan die dag ook deelnemen aan heel wat activiteiten. In een zadenbib kan u zaadjes lenen om zelf te planten.

Kent u de zadenbibs al? 

In een zadenbib kan u zaden binnenbrengen die u zelf oogstte, en u kan er ook zaden ontlenen. U vindt er gratis zaad van eetbare planten, medicinale planten, sierplanten en bloemen. In ruil vraagt de zadenbib om zelf zaden te oogsten en een deel terug te schenken aan de bib.

Er zijn vijf zadenbibs in Antwerpen. Het EcoHuis in Borgerhout, bibs De Poort en De Vertellerij in Berchem, bib Driehoek in Ekeren en bib Bist in Wilrijk. Hieronder vindt u het volledige programma.

Zadenbib EcoHuis

​Het EcoHuis opent haar Zadenbib van 13 tot 17 uur op zaterdag 24 februari.

  • Gratis rondleiding Minder grijs, Meer groen (om 13.30 uur en om 15.30 uur)

Antwerpen is best een groene stad, met verrassende groene plekjes. Volg onze groenexpert doorheen de nieuwste expo ‘Minder grijs, Meer groen’. U vindt er vernieuwende vormen van stedelijk groen in tekst en beeld. En u keert naar huis met voldoende inspiratie om zelf bij te dragen aan een groenere stad.

  • Workshop boom in de stadstuin (van 13.30 uur tot 15 uur)

Waarom heeft u een boom in uw stadstuin nodig, welke boom is de beste, hoe verzorgt u die boom, kies ik voor andere bomen op daken en koeren en welke bomen passen in potten? Op deze en al uw andere boomvragen krijgt u zeker antwoord!

  • Workshop Velt eetbare planten kweken in bakken en potten (15.30 uur tot 17 uur)

U heeft slechts een kleine tuin of terras, maar droomt van een eigen moestuin vol verse groenten? Dan moet u zeker deze workshop van Velt volgen. Marijke Vandierendonck toont u in praktijk hoe u succesvol groenten en kruiden kan kweken in bakken en potten.

  • Plantenadvies (doorlopend)

De plantenexpert van het EcoHuis legt u graag uit welke plantencombinaties voor uw tuin of gevel geschikt zijn. Het EcoHuis selecteerde zes plantenpakketten die werken op schaduwrijke plekken en zes plantenpakketten die werken op zonnige plekken.

 

Met uw A-kaart

Scoor een handig flesbroesje met uw A-kaart punten. Met een flesbroesje tovert u een lege frisdrankfles (een niet te stijve fles is het handigst) om tot een recycle-gieter voor het wateren van uw planten.

  • Flesbroesje (in ruil voor 10 A-kaart punten)
  • 1 broesje per klant
  • Actie loopt op 24/2 doorlopend in elke zadenbib, zolang de voorraad strekt.
  • Spaar een punt aan de A-kaartzuil.

 

Inschrijven

De workshops zijn gratis, maar u schrijft zich wel best op voorhand in:

Bib Driehoek

Bib Driehoek opent haar Zadenbib van 10 tot 17 uur op zaterdag 24 februari.

 In Ekeren valt de opening van de zadenbib samen met een groot feest voor het 50-jarig bestaan van de bib. Er zijn verschillende activiteiten waaronder een workshop Kokedama's maken. Ontdek op de website wat er die dag allemaal te doen is.

Bib Bist

​Bib Bist opent haar Zadenbib van 10 to 15 uur op zaterdag 24 februari.

In Wilrijk kan u tijdens de opening van de zadenbib deelnemen aan een heuse zadenruilbeurs, krijgt u professioneel tuinadvies of maakt u kans op gratis zaadjes met het 'Zadenspel'. Kom langs en ontdek de wereld van de zadenbib.

Bib De Poort

Dib De Poort opent haar zadenbib vanaf 10 uur op zaterdag 17 maart.

Bib De Poort in Berchem is een buitenbeentje. Dit jaar openen zij iets later de deuren, maar niet getreurd: u kan ook bij hen terecht voor zaden vanaf 17 maart. Zij starten die dag met een doe-workshop 'Tuinieren in potten' door Anita Exelmans. Info en inschrijven via de website.

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!