Genieten op een zomers terras in Antwerpen

Zonnig zomeren op deze 8 groene terrasjes in Antwerpen

Er hangt terug terrasjesweer in de lucht! Deze acht terrasjes in de stad bieden u een zorgeloos vakantiegevoel: een lekker hapje en drankje en volop groen.

Bar Botaniek/De Serre (Antwerpen) 

Bar Botaniek/De Serre

Tijdens de zomermaanden doet De Serre aan het Mechelseplein dienst als Bar Botaniek, een zomerbar in een groene oase van rust. Niet alleen hun zonovergoten terras is omgeven door groen, maar ook binnen waant u zich midden in de natuur dankzij de mosmuren en hangplanten. Ontsnap aan de drukte van de stad en kom op vrijdagavond, zaterdag en zondag genieten van lekkere aperitieven, cocktails en mocktails tussen de planten en kruiden van de Botanische tuin.

 

Esco*Bar (Antwerpen)

Esco Bar

Een streepje groen in de stad is tijdens de zomermaanden zeer welkom en dat hebben ze bij Esco*Bar goed begrepen. Dit koffiehuis laat u tot rust komen op een zomerse dag: hun grote troef is de zonnige en groene stadstuin met een ontspannen sfeer. Geniet van hun grote aanbod aan koffies, warme dranken en homemade limonades en kom er lekker ontbijten of lunchen. Fiets, trein, tram of bus, ze stoppen allemaal voor de deur in de Quellinstraat.

 

Take 5 Minutes in Paris (Antwerpen)

Take 5 minutes in Paris

Loop even binnen bij eethuis Take 5 Minutes in Paris in de Kloosterstraat en voel de Parijse sfeer in het antieke hart van Antwerpen. Achteraan vindt u een prachtig tuinterras met romantische wit meubilair, kleine beeldjes en planten in elke hoek. De rustgevende uitstraling maakt van dit eethuis de ideale plek om uw dagje Antwerpen mee te beginnen of te eindigen! U kan er een lekkere koffie drinken, ontbijten of lunchen aan zeer democratische prijzen.

 

BODEM (Antwerpen)

Bodem

Betreed dit stukje stedelijke en culturele wildernis op eigen risico! Onder de naam BODEM werd de grote tuin van Studio Start en AIR Antwerpen (twee organisaties gericht op kunstenaars) in samenwerking met Brandt vzw omgevormd tot een groene ontmoetingsruimte voor buurtbewoners, kunst- en natuurliefhebbers en toeristen van dichtbij of veraf.  In de zomerbar, gemaakt uit gerecycleerde materialen, kan u gezellig iets drinken. Of u gaat de actieve toer op en volgt een yogasessie, luistert naar verschillende jonge talenten, doet mee aan een workshop over duurzamer leven of geniet van de kleine expo’s van (inter)nationale kunstenaars in de “Living room”. Voor buurtbewoners is er nog een leuk extraatje: zij kunnen helpen en oogsten in de samentuin. 

 

Zomerpark (Merksem)

Zomerpark

De zomer in Merksem zit vol activiteiten die u niet wil missen. Bouckenborghpark heet tijdelijk Zomerpark en is het middelpunt van alle festiviteiten. U vindt er (kinder)workshops, muziekoptredens, kinder- en sportanimatie en comedyshows. Zo kan u dansles volgen tijdens de gezellige Tropical Fridays of uw eigen macramé plantenhangers maken tijdens een workshop. Kom tot rust in de zomerbar met een fris drankje of een snelle hap uit een foodtruck. Een zandstrand, strandstoelen en een hangmat konden uiteraard niet ontbreken.

 

ZomerSalon (Hoboken)

Zomersalon

Het ZomerSalon is een nieuwe zomerbar in de orangerie van het Hobokense park Sorghvliedt. Geniet met een hapje en een drankje van de mooie omgeving en rust die het park biedt. Elke vierde zondag van de maand kan u er ook terecht voor een uitgebreide brunch of een yogasessie, midden in het groen.

 

@The Park (Deurne)

@the park

Op het terras van @The Park kan u bij goed weer even tot rust komen in de groene omgeving van het Boekenbergpark. Terwijl u geniet van een fris drankje, een lekkere koffie of een hapje, kunnen uw kinderen zich amuseren in de zandbak, de speeltuin of de ruimere omgeving van het park. Op warme zomerdagen kan u er ook terecht voor tal van activiteiten zoals workshops, lezingen, live muziek en dansinitiaties. Achteraf kan u ook verkoeling zoeken in de ecologische zwemvijver Boekenberg.

 

Bar Brilschans (Berchem)

Bar Brilschans

De groene en gezellige zomerbar van Bar Brilschans sluit het einde van de zomervakantie feestelijk af. Vier dagen lang is het Brilschanspark een fantastische plek met plezier voor groot en klein. Van 24 tot en met 27 augustus kan u er terecht voor lekker eten, straffe optredens en leuke animatie. Plof neer in een van de ligstoelen met een zomers drankje in de hand en de voeten in het gras terwijl u rustig bijpraat, weg van alle drukte.

 

Nood aan meer groen?

Even een rustige plek opzoeken in de stad? Dat kan zeker. Antwerpen heeft meer groen dan u denkt. Wist u bijvoorbeeld dat er 39 parken zijn? Volg de nieuwsberichten op www.plantwerpen.be voor volop groene inspiratie in uw buurt.

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!