Geef uw papier en karton een veilige thuis

Stoep poetsen
Hou uw stoep netjes

Wanneer het sneeuwt hebben bewoners de plicht om het voetpad sneeuw en ijsvrij te houden. Maar wist u dat u in feite altijd verplicht bent om de stoep voor ...

Sneeuw- en ijzelplan

Afhankelijk van het weer of wintertype onderneemt de stad acties om sneeuw en ijzel te bestrijden. De kleurcodes geven die verschillende manieren van aanpak weer.

Sneeuw- en ijzelbestrijding

In de winterperiode wil iedereen graag veilig op zijn bestemming geraken. Dat kan door samen sneeuw en ijzel te bestrijden. Als bewoner zorgt u voor een veilig voetpad en de stad staat in voor fietspaden en wegen.

Laat uw hond niet overal plassen

Leer uw hond om niet overal zijn poot te heffen waar hij wil. Dat veroorzaakt (geur)overlast. De urine beschadigt aanplantingen, straatmeubilair en gevels. Bovendien is urine onhygiënisch op plaatsen waar mensen spelen, zitten, wonen of werken.

Milieuhinder melden

Ondervindt u overlast van geluid, geuren of stof? Wilt u water- of bodemverontreiniging melden? Of andere milieuhinder? Contacteer dan onmiddellijk De Blauwe Lijn van de lokale politie.

televisie
Glascontainers

Denk aan de nachtrust van uw buren, gebruik de glascontainer enkel van 7 uur tot 22 uur.Hieronder een overzicht van alle glascontainers in Antwerpen.

graffiti