stad Antwerpen
Bart Swings achter de derny tijdens de persvoorstelling

Bart Swings eerste verrassende naam voor Na-Tour Dernycriterium

Maandag is de eerste naam voor het Na-Tour Dernycriterium in Antwerpen bekendgemaakt. Niemand minder dan ijsschaatser en Olympisch medaillewinnaar Bart Swings zal op woensdag 8 augustus aan de start staan van deze klassieker op de Antwerpse wielerkalender.

Het is nog wat vroeg voor de Tour de France-gekte, maar de organisatie van het Na-Tour Dernycriterium heeft alvast een eerste naam gelost en dat is meteen een leuke verrassing. Zo zal u deze zomer niemand minder dan onze nationale ijsschaatstrots Bart Swings zien mee rijden door de Antwerpse straten.  

"Ik kijk ernaar uit om tussen de 'echte' renners te rijden"

U vraagt zich waarschijnlijk af: hoe komt het dat een schaatser deelneemt aan een wielerwedstrijd. Deze winter won Swings nog een prachtige zilveren medaille op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea. En in de zomer ruilt hij zijn ijsschaatsen al jaren voor skeelers, want ook in die sport is hij een echte topper. "Het lijkt op het eerste zicht raar dat een schaatser mee komt fietsen", zegt Swings. "Maar wat weinig mensen weten, is dat een schaatser in zijn trainingsschema ook veel op de fiets zit. Gemiddeld breng ik zelf per week tussen de 10 en 16 uur op mijn koersfiets. Dus vind ik een zijstapje naar de koers ook niet helemaal onlogisch." Swings is ook een zware koersfan. "Ik volg de koers al van toen ik jong was en ik probeer nog altijd zoveel mogelijk te bekijken als het weer koers is. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om zelf tussen de 'echte' renners te rijden in augustus." 

Terugkeer naar de binnenstad

Het Na-Tour Dernycriterium is een vaste waarde op de Antwerpse wielerkalender. Op woensdag 9 augustus kunt u de toppers uit het peloton van heel dichtbij gratis aan het werk te zien. Na enkele jaren op het Eilandje keert de wielerwedstrijd achter dernymotoren terug naar de binnenstad. Start en aankomst liggen op de Grote Markt in de schaduw van het Brabo-standbeeld. Dat wordt weer koersplezier van de bovenste plank!

Praktisch

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!