stad Antwerpen

Dit was het Sporting A-gala 2018

Op vrijdag 2 maart vond de 3de editie van het Sporting A-gala plaats in de Arenbergschouwburg. Het werd een feestelijke show met aandacht voor de vele straffe sportprestaties van onze Antwerpse (top)sporters, de bekendmaking van 'De Strafste Antwerpse Sportprestatie 2017' en een interessante blik op de toekomst van sport. Bekijk hieronder onze officiële aftermovie.

Van de kleinste jeugdcategorie over topsportclubs tot de grootste mastercompetities, van zwemmen over baseball en worstelen tot G-sport: de Antwerpse atleten brachten weer heel wat prijzen mee naar huis. Al deze atleten werden allemaal gevierd tijdens de sportlaureatenviering. 

Speciale aandacht voor de sport in de toekomst

Sporting A richtte op het gala zijn ogen op de nieuwe uitdagingen voor de toekomst en presenteerde enkele innovatieve projecten om nog meer Antwerpenaars aan het bewegen en het sporten te krijgen. 

Zo stond het nieuwe #GOAL-project in de kijker, waar Sporting A focust op sport, beweging en gezondheid binnen de scholen tijdens een intens en lang samenwerkingstraject.

Dat beweging alsmaar belangrijker is in onze maatschappij werd nog eens bewezen door het Havenbedrijf Antwerpen, het fitte bedrijf dat als best practice mocht komen uitleggen, waarom en hoe ze hard bezig zijn met de fitheid en de gezondheid van zijn medewerkers. 

Hannelore Vens wint ‘Strafste Antwerpse Sportprestatie 2017’ 

Voor de derde editie van het Sporting A-gala werd er een nieuwe prijs boven de doopvont gehouden: ‘De Strafste Antwerpse Sportprestatie 2017’. Bedoeling van deze prijs is om naast topsport ook straffe sportieve prestaties van recreatieve sporters of zelfs niet-sporters uit Antwerpen of met een duidelijk Antwerpse link in de schijnwerpers te zetten. 

Elke districtssportraad nomineerde een kandidaat. Zo waren er in totaal 9 genomineerden voor de nieuwe prijs. Een overzicht van alle genomineerden is te vinden via deze link. Enkele sportieve vakjury’s waaronder de Stedelijke Sportraad en een speciaal samengestelde jury van Antwerpse (ex-)topsporters stemden in de eerste ronde. Uiteindelijk was het het aanwezige publiek dat het laatste woord had, want hun stemmen telden dubbel. 

De winnaar werd de 27-jarige Hannelore Vens. Zij verloor in 2014 na een tragisch ongeval in het station van Brugge haar beide benen. Na een zware revalidatie van bijna 3 jaar nam ze in mei 2017 deel aan het VTM-programma 'Over Winnaars' en bracht ze samen met Koen Wauters en op geleende kunstbenen de loodzware beklimming van het beroemde Incapad naar de hooggelegen eeuwenoude Incastad Machu Picchu tot een goed einde. Hannelore Vens volgde haar grote liefde naar Antwerpen en speelt momenteel rolstoelbasket bij Wapper, een van de grootste G-sportclubs van de stad.

Overzicht laureaten Sporting A-gala