Arthur Van Doren (veldhockeyspeler) gaat een tegenstander voorbijPhilippe De Putter

Kom deze zomer kijken naar tophockey in Antwerpen.

Deze zomer komen de allerbeste nationale hockeyteams naar Antwerpen. Supporter mee tijdens het Europees kampioenschap hockey, de wedstrijden voor de Hockey Pro League of het Streethockey. Jongeren kunnen deelnemen aan hockeylessen op de buurtpleintjes.

Antwerpen is helemaal klaar voor een zomer gevuld met hockey van het allerhoogste niveau, met als afsluiter het Europees kampioenschap hockey voor landenteams. In aanloop naar dat tornooi staan er nog heel wat andere hockey-evenementen gepland.

Dit mooie lijstje staat de volgende maanden op de agenda: 

 • het Europees kampioenschap hockey voor landenteams
 • 12 wedstrijden van de Hockey Pro League, met wedstrijden van onze nationale ploegen tegen de beste hockeylanden ter wereld
 • de finales van de Euro Parahockey Championships, het EK voor paralympische atleten
 • de finales van de Vlaamse Streethockey kampioenschappen
 • hockeylessen op de Antwerpse buurtpleintjes in de districten

Alle internationale wedstrijden worden gespeeld op de hockeyvelden van sportcentrum Wilrijkse Plein.

 

Het Europees kampioenschap hockey

De Belfius Euro Hockey Championships (de officiële naam voor dit Europees kampioenschap) brengen van 16 tot 25 augustus de beste Europese nationale vrouwen- en mannenteams naar Antwerpen om te strijden voor de titel van Europees kampioen.

Onze Belgische hockeymannen (de Red Lions) werden vorig jaar wereldkampioen. Ze starten als dan ook als topfavoriet aan dit tornooi. In de eerste ronde van het EK spelen ze tegen Engeland, Wales en Spanje. 

De nationale vrouwenploeg (de Red Panthers) werden op het vorige Europees kampioenschap tweede en willen nu nog beter doen. Om de finalewedstrijden te halen moeten ze wel voorbij sterke tegenstanders als Nederland, Spanje en het minder bekende hockeyland Rusland.

De eerste wedstrijd is op vrijdag 16 augustus. Dan neemt de de Belgische mannenploeg het op tegen Spanje. 

De wedstrijden worden gespeeld op de terreinen van sportcentrum Wilrijkse Plein,
Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen.

Info en tickets: www.belfiuseurohockey.com

 

Hockey Pro League

Dit is een nieuwe competitie met de 9 beste hockeylanden ter wereld. Tussen 30 mei en 23 juni kan u in Antwerpen komen supporteren tijdens 12 internationale topwedstrijden. Het gaat om 6 wedstrijddagen met telkens 2 wedstrijden: zowel de Belgische mannen- als vrouwenploeg spelen op die dag tegen hetzelfde land.

Het worden spannende wedstrijden, want de ploegen kunnen er belangrijke punten voor de wereldranglijst mee winnen. Wie hoog eindigt op de wereldranglijst kan meedoen aan de Olympische Spelen en het volgende wereldkampioenschap.

Dit is de planning van de wedstrijddagen:

 • donderdag 30 mei: België - Engeland 
 • zondag 2 juni: België - Duitsland
 • zaterdag 8 juni: België - Nederland
 • zondag 16 juni: België - Nieuw Zeeland
 • woensdag 19 juni: België - Australië
 • zondag 23 juni: België - Argentinië

De wedstrijden worden gespeeld op de terreinen van sportcentrum Wilrijkse Plein,
Vogelzanglaan 6, 2020 Antwerpen.

Info en tickets: www.fihproleague.com

 

Euro Parahockey Championships 2019

Tussen 18 en 21 augustus worden de Euro Parahockey Championships gespeeld, het Europees kampioenschap voor atleten met een lichamelijke beperking.

De finalewedstrijden worden gespeeld in het EK-stadion op de Wilrijkse Plein waar op dat moment het Europees kampioenschap plaatsvindt. Ook de sluitingsceremonie, waar elke atleet een medaille ontvangt, vindt plaats op de EK-site. De finalewedstrijden worden gespeeld op 21 augustus.

Info en tickets: www.belfiuseurohockey.com

 

Finales Streethockeytornooi (U14 en U16)

Streethockey is een snellere variant van het veldhockey en wordt 3 tegen 3 gespeeld op een klein hockeyterrein met boarding.

De grote finale van het Vlaamse Streethockeytornooi wordt in Antwerpen gespeeld op 14 juli. Toeschouwers kunnen gratis komen genieten van deze spectaculaire sport. De wedstrijden worden afgewerkt in de categoriën U14 en U16, zowel voor jongens als meisjes. De locatie voor deze wedstrijden zijn nog niet bekend.

Info: www.belgianstreethockey.be

 

Gratis hockey-initiaties

De hockeyfederatie organiseert in samenwerking met Sporting A gratis hockeylessen op een aantal buurtpleintjes. Jongeren kunnen doorlopend deelnemen aan de initiatielessen of mini-wedstrijdjes. Deze activiteiten zijn gratis.

De sessies vinden plaats op 3 woensdagnamiddagen vanaf 13 uur, op onderstaande locaties:

 • 22 mei, hal Park Spoor Noord, Damplein 31, 2060 Antwerpen
 • 5 juni, Harmoniepark, 2018 Antwerpen
 • 12 juni, Kroonplein, 2030 Merksem

De smaak te pakken gekregen? Maak een ploegje van 5 personen en doe mee aan het afsluitende tornooi op 26 juni in sportcentrum Wilrijkse Plein. Daar vallen tickets te winnen voor wedstrijden van het Europees kampioenschap in augustus. 

Voor meer info kan u terecht bij de begeleiders op de buurtpleintjes.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!