Sfeerbeeld van een peloton fietsers tijdens de 1000km voor Kom op tegen KankerKom op tegen Kanker

Kom genieten van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Op donderdag 30 mei verwelkomt Antwerpen de fietsers van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker als middagstad. In het evenementendorp op Linkeroever beleeft u een hele dag vol (sport)plezier voor het hele gezin. En tijdens de finish van de fietsers helpt u Antwerpen misschien wel mee aan het record van 'De Langste Erehaag', een wedstrijd tussen alle middagsteden.

Fietsen voor het goede doel

De 1000 km, dat is het  fietsevenement van Kom op tegen Kanker, waar heel wat deelnemers in vier dagen 1000 km afleggen op de fiets, verdeeld over acht etappes van 125 km. Hiermee zamelen ze niet alleen heel veel geld in voor kankeronderzoek, maar brengen ze ook de duizenden zielsgenoten samen die ooit geconfonteerd werden met deze vreselijke zieke. In 2019 is het de 10de editie van dit evenement.

Antwerpen = eerste middagstad

Mechelen is vier dagen lang het middelpunt als start- en aankomststad. Maar tijdens deze feesteditie is Antwerpen op donderdag 30 mei de eerste middagstad. Zo ligt de aankomst van de eerste etappe van 125km op Antwerpen-Linkeroever op de Thonetlaan, ter hoogte van de Boeienweide. Daar kan u de verschillende pelotons verwelkomen in onze Scheldestad en ze een hart onder de riem komen steken. In het fietsersdorp worden de fietsers verwend met een lunch, kunnen ze hun fiets laten nakijken,... In de namiddag vertrekken de verschillende pelotons dan een voor een terug richting Mechelen.

Dag vol (sport)plezier

Maar er staat nog veel meer op het programma. Zo kunt u in het evenementendorp op de Boeienweide een hele dag terecht met het hele gezin. Daar geniet u doorlopend van muzikale optredens, leven de kinderen zich uit op een van de vele springkastelen of laten ze zich op sleeptouw nemen door de kinderanimatie van 't Zoonlief Collectief. 

De Langste Erehaag

Vanaf 11.30 uur komen de verschillende pelotons aan op Linkeroever. Dan kan u op en rond de finish alle fietsers enthousiast mee verwelkomen in Antwerpen onder begeleiding van o.a. De Fanfare, Majoretski en onze eigenste mascotte Antwan. Bovendien strijden we met de andere middagsteden voor de trofee van 'De Langste Erehaag'. De stad die het meest aantal supporters weet te verzamelen in de erehaag mag het record op zijn naam schrijven. Iets dat we als fiere Antwerpenaars moeilijk kunnen laten voorbijgaan, toch? Dus trommel vrienden en familie op, kom genieten van een leuke dag en zorg er mee voor dat wij het record op onze naam zetten!

Praktisch

1000 km voor Kom op tegen Kanker
donderdag 30 mei van 10.30 tot 18 uur
Boeienweide - Thonetlaan, Antwerpen-Linkeroever
Programma:

  • 10.30 uur: Zannemie en de bende
  • 11.30 uur: Verwelkom de fietsers tijdens de vorming van 'De Langste Erehaag'
  • 14 uur: coverband Fleetwood Mac   
  • 16 uur: dj Boni
  • doorlopend: activaties, (kinder)animatie en gezonde catering

alle info op www.1000km.be 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!