stad Antwerpen
Powerboaten op het water

Kom kijken naar topracespektakel op de Schelde

Op 22 en 23 juli geniet u van topracespektakel op de Schelde. Dan leveren de F2-powerboats, zeg maar formule 1 op het water, een prachtige strijd op het water tijdens de Belgian Grand Prix. U volgt de race gratis van op de eerste rij langs de boorden van de Schelde. Een unieke belevenis!

VROEMMMM... Op 22 en 23 juli is het race in Antwerpen! Nee, geen moto's of F1-bolides, maar wel... F2-powerboats. Dat zijn razendsnelle raceboten met een lengte van min. 4,8 meter en een minimumgewicht van 513 kg. De F2-motoren genereren tot 220 pk. Hiermee ziet u de piloten aan topsnelheden van 200 km/u voorbijzoeven op de Schelde tussen noorder- en zuiderterras. Door de speciaal ontworpen tunnelrompen zijn de boten in staat om extreem scherp te draaien, waardoor piloten hogere G-krachten te verwerken krijgen dan in eender welke andere racemachine op de planeet. Dat levert ongetwijfeld een onvergetelijk spektakel op!

Antwerpen decor voor Belgian Grand Prix

De race is een onderdeel van het WK-programma. De verschillende Grand Prixs worden afgewerkt op mooie circuits in landen van over de hele wereld. Deze circuits meten tussen 1600 en 2000 meter en liggen in rivieren of binnenmeren. Antwerpen is met de Schelde dan ook de ideale locatie voor de Belgian Grand Prix. 

Het parcours in Antwerpen zal ongveer 2200 meter bedragen en wordt door de kenners als moeilijk omschreven. De powerboats zullen ongeveer ter hoogte van het zuiderterras opgesteld liggen aan een ponton. Van daaruit ziet u ze in één keer vertrekken vanuit een zogenaamde ‘dead engine start’. De boten leggen zo'n 35 à 40 ronden af, goed voor een spannende race-ervaring van 30 à 45 minuten.

Racen met een hart voor het milieu

De Union Internationale Motonautique (UIM) heeft een 'Environmental Code' waarin ze ijvert voor alternatieve energie, een lage uitstoot en het milieu in al zijn facetten. Elke race die wordt georganiseerd, moet dus voldoen aan heel aantal milieuvriendelijke voorwaarden alvorens ze mag plaatsvinden.   

Praktisch

 • Zaterdag 22 juli
  • 10.25 – 11.55 uur: vrije trainingen F2 Powerboat
  • 14.30 – 16.20 uur: kwalificatiesessies 
  • 17.30 – 19.30 uur: F2 Powerboat Elimination Race
 • Zondag 23 juli
  • 10.25 – 11.55 uur: vrije trainingen
  • 14.20 uur: line-up van de boten naar de startplaats
  • 14.30 uur: start Belgian Grand Prix 
  • meteen na de race: podiumceremonie
 • Alle info op www.antwerppowerboat.be
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!