stad Antwerpen
Lopers en fietsers op de Parkbrug aan Park Spoor Noord Jonathan Ramael

Wat zijn de trage wegen in uw buurt?

Kent u trage wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer? Daar kunnen Antwerpenaars onbezorgd fietsen en wandelen langs gezonde, veilige en aangename plekken. We zoeken nu inwoners die willen helpen om een netwerk van trage wegen mee op de kaart te zetten.

Veel Antwerpenaars gebruiken vandaag al trage wegen. Vaak onbewust. Paden en wegen in parken, steegjes, fiets- en wandelbruggen, veerponten en zelfs doorgangen van gebouwen zijn trage wegen. Via die verbindingen geraken voetgangers en fietsers op een kortere en aangenamere manier op hun bestemming. 

Er komen ook trage wegen bij. Denk maar aan ambitieuze projecten zoals de Parkbrug aan Park Spoor Noord of in ’t Groen Kwartier of Groen Zuid waar fietsers en voetgangers op de eerste plaats komen. 

Welke trage wegen kent u?

Iedereen gebruikt trage wegen: wandelaars, fietsers, ruiters, joggers en spelende kinderen. Niemand kent de wegjes en paden beter dan de inwoners zelf. Ook u bent een ervaringsdeskundige van trage wegen in uw buurt. Helpt u ons op weg? Deel uw ervaringen, breng ons op de hoogte van nieuwe of verdwenen trage wegen of help met het maken van de tragewegenkaart.

Kom naar het startmoment in uw district

Het project wordt in elk district op gang gestapt tijdens een verkennende wandeling en demonstratie van de tragewegenapp. Met deze app kan u in de komende zomermaanden de bestaande trage wegen controleren en nieuwe in kaart brengen.

  • Berchem (districtshuis): 14 mei om 19.30 uur
  • Hoboken (districtshuis): 23 mei om 19.30 uur
  • Borgerhout (Te Boelaerpark en Krugerpark): 27 mei van 13 tot 16 uur (info aan infostand)
  • Merksem (kasteel Bouckenborgh): 28 mei om 19.30 uur
  • Ekeren (trouwzaal kasteel Veltwijck): 29 mei om 19.30 uur
  • Wilrijk (districtshuis): 31 mei om 19.30 uur
  • Deurne (districtshuis): 5 juni om 19.30 uur
  • Berendrecht-Zandvliet-Lillo (districtshuis): 7 juni om 19.30 uur
  • Antwerpen (dakappartement Image, Linkeroever): maandag 11 juni om 19.30 uur

Meer info

Bent u benieuwd naar wat de trage wegen in uw buurt vandaag al kunnen betekenen? Hebt u suggesties of vragen?

steegje
Paardekensgang
1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
evapockele

Mooi initiatief, enkele fijne trage wegen in wijk 2018 Antwerpen: het steegje van de Mechelsesteenweg naar het ziekenhuis Sint-Vincentius + de (fiets/wandel)weg doorheen het parkje Vinkenhof.