Victoriano Moreno
Een spannende wedstrijd tussen de Red Lions en NederlandBelga

EK Hockey keert terug naar Antwerpen

In augustus 2019 keren de Eurohockey Championships terug naar Antwerpen. De beste Europese hockeylanden bij de dames en heren strijden dan om de Europese titel. U kan ze aan het werk zien op de terreinen van sportcentrum Wilrijkse Plein.

Na het EK indoor Hockey in de Lotto Arena eerder dit jaar en het Europese kampioenschap in Boom (2013) kan u in 2019 opnieuw genieten van tophockey in Antwerpen. Op het EK outdoor Hockey kan u de Red Lions en Red Panthers aanmoedigen op sportcentrum Wilrijkse Plein. De nieuwe Europees kampioen verzekert zich van een ticket voor de Olympisch Spelen in Tokio in 2020.

Feest voor de Belgische fans

Op vrijdag 16 augustus start het EK met een openingsceremonie. Vlak daarna spelen de Belgian Red Lions hun eerste wedstrijd. Elke avond staat er een match van één van de twee nationale ploegen op het programma. Het toernooi eindigt zondag 25 augustus met de vrouwenfinale, de mannen spelen hun finale op zaterdagavond.

Hockey Centre of Excellence

Het decor voor het EK wordt sportcentrum Wilrijkse Plein, waar Sporting A eind 2016 samen met de Vlaamse overheid en de Vlaamse Hockeyliga twee hypermoderne hockeyvelden bouwde. Dat is niet alleen de thuisbasis van de nieuwe Antwerpse hockeyclub 'Olympia', maar is ook de trainingsbasis voor de nationale hockeyploegen. Voor het EK verrijzen hier een stadion voor 8.000 toeschouwers en een EK-dorp. In onderstaand filmpje krijgt u al een voorproefje.

Meer info

EuroHockey Championships 2019
van vrijdag 16 augsutus tot en met zondag 25 augustus
sportcentrum Wilrijkse Plein, 2020 Antwerpen
Mannen: België, Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, Ierland, Wales, Schotland
Vrouwen: België, Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, Ierland, Wit-Rusland, Rusland
Start ticketverkoop: 1 oktober

Alles over de EuroHockey Championships 2019

Terugblik EK 2013

In 2013 droeg Antwerpen de prestigieuze titel 'Europese Sporthoofdstad', ontstond Sporting A en werd het EK Hockey in Boom georganiseerd. Hieronder kan u de sfeer van dat EK nog eens opsnuiven.

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!