Op zoek naar cijfers op wijkniveau?

Wonen er echt meer jongeren dan gemiddeld in een bepaalde wijk? Hoe zit het er met de bereikbaarheid van basisvoorzieningen? Het vernieuwde Dashboard van het kanaal Stad in Cijfers verschaft vlot zicht op kerncijfers tot op wijkniveau en brengt zo de antwoorden op tal van praktische vragen binnen bereik.


Stad in Cijfers

Het kanaal 'Stad in Cijfers' biedt toegang tot een schat aan statistieken over allerlei thema’s. U kan deze raadplegen via het Dashboard (kerncijfers) of de Database (uitgebreidere datasets).
 

Dashboard

Het Dashboard van Stad in Cijfers geeft per thema een aantal kerncijfers weer. U kan zelf aangeven voor welk gebiedsniveau u de cijfers wil raadplegen.

Wat is er nieuw?
Eerder liet het dashboard al toe om cijfers op te vragen per postcode. Nu kan u dit verder verfijnen tot wijkinformatie.

Is dat nu veel of weinig?
Cijfers zijn één ding, maar hoe interpreteert u ze? Het dashboard laat u toe om de cijfers te vergelijken met deze van de stad, het district of een andere wijk.

Gemakkelijk deelbaar
Hebt u een sprekend cijfer gevonden? Wilt u de gevonden informatie gebruiken op uw website of in een presentatie? Het nieuwe dashboard laat dit toe. Vraag gerust meer uitleg aan de Studiedienst.

Zin in meer?
Op zoek naar nog meer cijfers en detail? Klik dan in het dashboard op de overzichtsrapporten per thema of ga zelf aan de slag in de Databank van Stad in Cijfers. Daar wordt een uitgebreidere set gegevens ter beschikking gesteld. U kan zelf de gegevens kiezen, de gebieden, de periodes en de presentatievorm (tabel, grafiek of kaart).
 

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
catherinemoortgat

Heel interessant!