Lentepoets_wilrijk

De Lentepoets, dat is samen werken aan een propere gezellige buurt.

Kristof Ledens uit Wilrijk neemt al voor de zesde keer deel aan de lentepoets.  Zijn tip voor nieuwe straten die willen deelnemen? Zeker gaan aanbellen bij uw buren en hen persoonlijk aanspreken. 

Kristof Ledens uit de Pieter Van Passenstraat in Wilrijk is de drijvende kracht achter zes geslaagde edities.

Kristof: “Aanleiding om met burenactiviteiten te starten was jammer genoeg een jaar waarin veel kelders in de straat onder water stonden. Er ontstonden toen spontaan burencontacten om mekaar te helpen. Toen ontstond ook het idee om op een ‘leuke’ manier met mekaar om te gaan in plaats van de gesprekken over wateroverlast. Naast de Lentepoets wordt er ook veel gefeest en meegedaan met de burendag.

Iedereen probeert samen te werken aan een propere en gezellige buurt.

De Lentepoets is een meerwaarde omdat er ook echt samen gepoetst wordt. Er wordt ook gepoetst voor de mensen in de straat die minder goed te been zijn. De kinderen helpen met de bloemen aan te planten en geven snoepjes aan de buren. Zo probeert iedereen samen te werken aan een propere en gezellige buurt.

Elk jaar probeer ik andere accenten te leggen. Zo ga ik dit jaar de gratis lunchboxen bestellen, vroeger deed ik altijd zelf de boodschappen. De meeste buren poetsen mee. ’s Middags worden de bloembakken aangeplant. Die bloemen zijn een meerwaarde, ze maken de straat tot een fleurige happening, iedereen is er blij mee. Vanaf 16 uur start dan een groot feest in de straat. De focus ligt op samenzijn. Poetsen is een aanzet tot contact en mondt uit tot bijpraten met de buren waar je anders geen tijd voor neemt.

Van ruiten poetsen tot lentepoetsfeest.

Er worden ruiten gekuist, auto’s en fietsen gewassen, opritten proper gemaakt…Mensen helpen mekaar spontaan hierbij. Ik krijg wel hulp van mijn buren. De mannen helpen bij het opzetten van de tenten voor het lentepoetsfeest en de vrouwen doen extra boodschappen. Onze straat is heel divers en dat maakt het heel fijn. Er is een mix van oudere en jongere gezinnen, van allerlei origine. De sfeer is beter geworden. Er ontstaat een mini netwerkje in de straat. Bijvoorbeeld bij een foutgeparkeerde wagen wordt gemakkelijker bij de buren aangebeld.

Een gouden tip voor nieuwe straten die willen deelnemen? Zeker gaan aanbellen bij de buren en hen persoonlijk aanspreken. 

Praktisch

Inschrijven voor de Lentepoets kan nog tot 11 maart via deze link

Meer info

Stadsmakers
tel. 0800 25 8 25
stadsmakers@stad.antwerpen.be
www.stadsmakers.be

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!