Negentiende Lentepoets voor Ingrid uit Ekeren

De Lentepoets, dat is samen met de buren uw stoep poetsen. Want samen poetsen is plezanter. Klinkt leuk? Doe dan zeker mee met de Lentepoets op zaterdag 21 april. Ingrid Hoskens van het Klein Hagelkruis in Ekeren is al aan haar 19de deelname.

Ingrid: “Wij doen mee aan de Lentepoets, omdat het na de winter vooral een leuke gelegenheid is om elkaar terug te ontmoeten. De voorbije jaren was het eigenlijk altijd mooi weer, waardoor het een heel aangename dag wordt. Wij doen al mee sinds de start van de Lentepoets-acties, en hebben maar één editie gemist. Dus wij zijn aan onze 18de of 19de deelname. Er doen ongeveer 40 gezinnen mee, ook uit de omliggende straten en zelfs ex-bewoners komen meepoetsen voor de gezelligheid.  

Iedereen helpt iedereen: we delen een hogedrukreiniger, een groencontainer, een tuinslang,…

Hier poetst iedereen voornamelijk zijn eigen stoep, de ramen, de gevels. In het begin pakten we allemaal samen de Voetboogstraat aan, dat was toen een verloederd straatje. Iedereen helpt iedereen: we delen een hogedrukreiniger, een groencontainer, een tuinslang,… Het werkt goed voor de samenhorigheid.

De Lentepoets brengt als meerwaarde het ongedwongen contact met de buren. Na het poetsen van de straat staan we ’s middags met de lunchboxen van Stadsmakers buiten te babbelen. Dat heeft hier toch al aardig wat contacten opgeleverd! Nieuwere buren komen altijd eens kennismaken, en soms engageren ze zich dan ook voor bepaalde activiteiten de rest van het jaar met onze bewonersgroep.

Het verdeelpunt is ook weer bij ons dit jaar. Het werd ons ooit gevraagd, om voor de buurt de geraniums en bloembakken te verdelen. De 250 euro beloning die we krijgen als verdeelpunt is meegenomen, daar hebben we al stoelen en ander materiaal mee gekocht voor onze straatfeesten. Zo moeten we niet vaak nog iets lenen via Stadsmakers. Wij kijken er alvast weer naar uit!”

Ook meedoen met uw straat?

Inschrijven voor de Lentepoets kan via deze link.


Meer info

Stadsmakers
tel. 0800 25 8 25
stadsmakers@stad.antwerpen.be
www.stadsmakers.be

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!