Shiela Brauns

Speelpret in de Dassastraat

Tijdens de paasvakantie beleefden de kinderen van de Dassastraat dolle pret. Ze genoten van een verkeersvrije straat en de ontmoetingen met andere kinderen. Ook een speelstraat in uw straat? Dien snel een aanvraag in.

Ze verzamelden rolschaatsen, playmobiel en fietsen. Pascale Sterckx vroeg voor het 15de jaar op rij deze speelstraat aan bij Stadsmakers. Enthousiast vertelt ze hoe zo’n initiatief kleur geeft aan het contact met de buren.

“15 jaar geleden organiseerden we voor het eerst een straatfeest voor de buren. Hier werden de eerste burencontacten gelegd. Omdat er veel gezinnen met kinderen in de straat woonden, werd meteen duidelijk wat ons volgende bureninitiatief zou worden: een speelstraat. En zo werd een traditie ingezet.  Elke zomer sluiten we gedurende een week de straat af. Bijna alle kinderen hebben leren fietsen tijdens de speelstraten. Het springkasteel en het zwembadje zijn ook altijd een groot succes! De volwassenen maken er ook een fijne week van. ’s Avonds brengen de buren hun eten mee en zetten zich bij de meters en peters van de speelstraat om gezellig te tafelen. Heel wat buren werden vrienden en gaan al eens samen op stap. Verschillende  buurtkinderen gaan samen naar de jeugdbeweging. En kinderen die al het huis uit zijn, brengen hun kinderen naar de grootouders zodat ook de volgende generatie elkaar leert kennen tijdens de speelstraat.”

En wat vinden de kinderen ervan? Nora en Thibaut  zijn enthousiast: “Zoveel plaats om te fietsen is super fijn!” Morgan-Nicole vult aan: “En er rijden geen auto’s, dus niemand kan gewond geraken!”. Leon gooit het over een andere boeg: ‘Elke dag chips eten! Lekker’. Het staat vast. Voor de kinderen is een speelstraat een groot feest!

Meer info
Stadsmakers
tel. 03 338 45 84
stadsmakers.2100@stad.antwerpen.be
www.stadsmakers.be

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!