Antwerpen Boekenstad Antwerpen Boekenstad

Antwerpen Boekenstad

Antwerpen is een boekenmetropool. In Antwerpen stond de wieg van de boekdrukkunst en is een thuis voor veel schrijvers, literaire organisaties, uitgeverijen en museum Het Letterenhuis. Antwerpen Boekenstad ondersteunt het literaire leven in de stad.

Antwerpen Boekenstad verzorgt sinds 2003 het boeken- en letterenbeleid van de stad Antwerpen. Deze stedelijke dienst is het aanspreekpunt voor de noden en vragen van  literaire organisaties die in de Scheldestad actief zijn. Voor vele literaire organisaties is Antwerpen Boekenstad een trouwe partner.

Naast deze stimulerende en coördinerende rol organiseert Antwerpen Boekenstad ook zelf literaire activiteiten. Antwerpen Boekenstad coördineert vanuit het Letterenhuis het stadsdichterschap, realiseert gedichtenmuren, zorgt mee voor een literair programma in het Letterenhuis en bibliotheek Permeke (zoals de Donderdagen van de Poëzie en Boeken op woensdag), organiseert het jaarlijkse Felix Poetry Festival en ondersteunt literaire evenementen als de Boekenbeurs, festivals als Mind the Book en Eilandfestival, literaire wedstrijden als De Wondere Pluim en literaire avonden als ‘Nuff Said en Uitgelezen.

Antwerpen Boekenstad laat elke dag zien dat de stad aan de stroom van boeken en literatuur houdt.


Meer info en contact
Antwerpen Boekenstad
03 222 93 35
boekenstad@stad.antwerpen.be
www.antwerpenboekenstad.be

Blijf op de hoogte
Volg ons op Facebook en Twitter.
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.