Paviljoen Antwerpen Morgen Lucid

Digitale muur op expo Antwerpen Morgen

Naast het MAS vindt u het nieuwe paviljoen Antwerpen Morgen. U ziet er een tentoonstelling over stadsontwikkeling vroeger en nu. Op de digitale muur ontdekt u meer dan 100 projecten. Verder zijn er maquettes en filmpjes over de toekomst van de stad.

Bent u benieuwd hoe het Eilandje er binnenkort uit ziet? Of welke belangrijke projecten er op lange termijn gepland zijn? Wat er achter uw hoek zal gebeuren? Kom alles te weten over stadsvernieuwing in het nieuwe paviljoen Antwerpen Morgen. De tentoonstelling visualiseert de historische groei van de stad. Verder maakt u kennis met grote toekomstige projecten.

Blikvanger: grote digitale muur

Indrukwekkend is de interactieve digitale muur. Daarop verkent u meer dan 100 projecten op een speelse manier. Daarnaast maakt u de historische groei van de stad makkelijk zichtbaar. Digitale kaarten van 1600, 1770, 1850, 1920 en 1960 schuiven over de huidige kaart van Antwerpen. Zo is de driehoekige vorm van het Stadspark terug te brengen naar de tijd van de Spaanse omwalling. Nooit eerder kon u dit zo makkelijk bekijken.

Ontdek 5 grote projecten

Op de expo ziet u 5 actuele projecten in detail:

 1. Het Eilandje, dat als grensgebied tussen stad en haven een interessant voorbeeld vormt voor stadsontwikkeling aan het water.
 2. De Noorderlijn, waar de hedendaagse uitdagingen van mobiliteit en infrastructuur samenkomen.
 3. Het stadhuis, dat de komende jaren een grondige renovatie krijgt.
 4. Het onderzoek Labo XX, een enorme proeftuin voor experimenten rond duurzame en innovatieve stadsvernieuwing in de 20ste-eeuwse gebieden buiten de Ring.
 5. De Gedempte Zuiderdokken, een voorstelling van het ontwerp voor een nieuw park.

Tot slot staat er om de 3 maanden een nieuw project in de kijker. In de lente van 2018 is dat Nieuw Zuid, waar duurzame stadsontwikkeling centraal staat.

Meer info

 • paviljoen Antwerpen Morgen (voormalige Diamant-paviljoen)
 • naast het MAS, Hanzestedenplaats 23, Antwerpen
 • open van dinsdag tot zondag:
  • november - maart: van 10 tot 17 uur
  • april - oktober, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur
 • gratis
 • meer informatie: www.antwerpenmorgen.be
Paviljoen Antwerpen Morgen - digitale muur
Lucid 1|2
Paviljoen Antwerpen Morgen - digitale muur
Lucid 1|2
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!