Zicht op het Moorkensplein en het districtshuis Victoriano Moreno

Heraanleg Moorkensplein start op 12 februari

Op 12 februari start de heraanleg van het Moorkensplein. Het eerste werk is het vernieuwen van de riolering onder de as Sergeyselsstraat/Eliaertstraat. 

Werken in drie fases

In een eerste fase, die een week later start dan eerst aangekondigd, wordt de riolering onder de as Sergeyselsstraat/Eliaertstraat vervangen. In een tweede fase volgt de riolering op het plein en de aanleg van de rijweg en voetpaden. Tijdens beide fases is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de as Sergeyselsstraat/Eliaertstraat. Het doorgaande verkeer tussen de Turnhoutsebaan en de Plantin en Moretuslei rijdt om via de Provinciestraat.

Fietsers en voetgangers kunnen steeds door over het plein. Het Velo-station, dat vandaag langs het districtshuis staat, wordt bij de start van de werken verplaatst richting Eliaertstraat. Zo blijft er steeds een Velo-station beschikbaar op het plein.

Rond de zomer start de laatste fase, met de heraanleg van het Moorkensplein zelf. Op dat moment kan het verkeer terug door op de nieuw aangelegde as Sergeyselsstraat/Eliaertstraat. Tijdens de werken blijft het districtshuis van Borgerhout steeds bereikbaar, zowel langs de ceremoniële ingang als langs de nieuwe ingang voor de districtsloketten.

Alle informatie over de werken en hun fasering kan u terugvinden op www.antwerpen.be/moorkensplein. U kan zich hier ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief.

Bereikbaarheid Moorkensplein
Bereikbaarheid Moorkensplein

Moorkensplein in de toekomst

Met een nieuwe inrichting wordt het plein een uitnodigende plek met meer groen waar mensen graag zullen komen en blijven plakken. Met het lichtplan zal het districtshuis ook 's avonds in al haar pracht te bewonderen zijn en zal de link tussen het plein en het districtshuis versterkt worden. De as Sergeyselsstraat/Eliaertstraat is compacter en veiliger aangelegd met bijkomende oversteekplaatsen en verkeersremmers.

In de toekomst wordt het administratief centrum op de hoek van het plein en het huidige politiekantoor afgebroken. De vrijgekomen ruimte zal dan ook deel uitmaken van het vernieuwde plein. Een nieuw gebouw, met eventueel een school voor de buurt, schermt het nieuwe stukje plein af van de achterliggende huizen.

Toekomstbeeld Moorkensplein, zicht vanuit de Eliaertstraat
Toekomstbeeld Moorkensplein, zicht vanuit de Eliaertstraat
Buro Lubbers 1|3
Toekomstbeeld Moorkensplein, zicht op de hoek met de Zonstraat
Toekomstbeeld Moorkensplein, zicht op de hoek met de Zonstraat
Buro Lubbers 1|3
Toekomstbeeld Moorkensplein, zicht naar de Eliaertstraat
Toekomstbeeld Moorkensplein, zicht naar de Eliaertstraat
Buro Lubbers 1|3

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!