Sfeerbeeld van het Galgenweel op Linkeroever

Ontdek de troeven van Linkeroever

Er valt meer te beleven op Linkeroever dan u denkt. Haal de recreatieve kaart, maak de oversteek vanuit de binnenstad en ontdek de vele troeven van Linkeroever. Die recreatieve kaart kan u hieronder downloaden, of gratis afhalen in de Stadswinkel of aan de balie van het MAS.

Linkeroever gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Toch is het vandaag al een interessante plek om te vertoeven. De vele troeven van Linkeroever ziet u nu in één oogopslag met de nieuwe recreatieve kaart van het gebied. Download deze kaart en u zal ontdekken dat het de moeite loont om de oversteek vanuit de binnenstad te maken.

De troeven van Linkeroever

U krijgt een overzicht van alle groene gebieden zoals Middenvijver, het Esmoreitpark en het Rot. U ziet waar er sportactiviteiten en speeltuinen zijn, zoals de nieuwe Robinsonspeeltuin en het nieuwe skatepark. Verder ontdekt u de Finse looppiste met prachtig uitzicht op het zeilmeer Galgenweel, wandel- en fietsroutes in Middenvijver en het Sint-Annabos, sport- en spelgelegenheid aan Sint-Anneke Plage en nog veel meer.

Ook bars en restaurants aan het ligstrand van Sint-Anneke Plage, het zwembad, de manege, de jachthaven en het cultureel en bouwkundig erfgoed kregen een plekje op de kaart. Verder krijgt u info over bereikbaarheid: alle bus-, tram- en Velostations staan aangeduid op de kaart. Ideaal dus voor een uitgebreid uitstapje Linkeroever.

Download hier de kaart:

Ontdek Linkeroever op kaart Toast Confituur
Ontdek Linkeroever op kaart

Stad werkt aan toekomst van Linkeroever

Er zal de komende jaren veel veranderen op Linkeroever. Om het grotere geheel niet uit het oog te verliezen, wordt een visie voor heel het gebied opgemaakt. Op dit moment ontbreekt zo'n overkoepelende visie die de samenhang van deze en toekomstige projecten op Linkeroever garandeert.

Meer informatie

Meer informatie over de plannen op Linkeroever vindt u op antwerpenmorgen.be.

3 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
SofieVr

Kleine opmerking: Op het plan staan de kathedraal, de boerentoren en de oudaan nogal vreemd gelegen ten opzichte van elkaar. Maar daar draait deze kaart eigenlijk niet om. Fijn dat dit plan gemaakt is!

Jouw avatar
JoostVanderDonckt

Ik mankeer den Antwerp Bowling op de kaart. Toch ook een vast gegeven op Linkeroever, niet?

Jouw avatar
CarolineWijckmans

Beste Sofie en Joost, bedankt voor jullie reacties. Deze kaart draait in eerste instantie om de mogelijkheden qua ontspanning, sport en spel met de nadruk op buitenactiviteiten. Daarom ziet u de Antwerp Bowling niet op deze kaart, wat niet wil zeggen dat dit geen vaste waarde is op Linkeroever, zoals u terecht aangeeft.