Simulatie van het centrale plein in de zomer BUUR-HOSPER

Start aanleg centraal plein in Park Groot Schijn

Begin april de aanleg van het centrale plein en het tweede deel van de verschillende paden door Park Groot Schijn. Het plein wordt het hart van het hele park waar alle grote wandel- en fietspaden, of groene voegen, op uitkomen. 

Het centrale plein is een groene plek waar de stad en de natuur samenkomen. Het bestaat uit twee grote delen, een verhard deel waar ook het nieuwe avontuurlijke skatepark een plek krijgt, en een verdiept grasveld. De werken gaan begin april 2018 van start.

Het verharde deel van het plein is gericht op sociale contacten tussen de recreanten, de passanten of de sportbeoefenaars uit het park. Het nieuwe skatepark krijgt hier een plek en in de zomer kan iedereen hier naar hartenlust komen fietsen, skeeleren, steppen,…

Het verdiepte veld heeft rondom rond een verhoogde rand en sluit aan op het omliggende plein door een trap en helling. De randen kunnen gebruikt worden om te zitten of op te spelen. Het centrale plein herbergt zomer- én winterattracties. Het verlaagde veld kan in de winter een outdoor-ijspiste worden, een trekpleister voor iedereen.

Simulatie van het centrale plein in de winter
BUUR-HOSPER 1|2
Simulatie van het avontuurlijke skatepark op het centrale plein
BUUR-HOSPER-Dr SKATE 1|2

Verbindingen door het park

De ‘groene voegen’ in Park Groot Schijn geven niet enkel toegang tot het park zelf maar ook tot de verschillende kamers in het park. Het hoofdpad, dat zeven meter breed is, ligt in het verlengde van de centrale dreef in het Rivierenhof en maakt een oost-westverbinding doorheen het park.

Vandaag is het centrale pad aangelegd tot aan het toekomstige centrale plein. Samen met de aanleg van het plein wordt dit hoofdpad, met de bijhorende natuur, doorgetrokken tot aan de ingang aan de kant van de Autolei. Langs het hoofdpad ligt de ingang van de nieuwe sportkamer en komen ook de ingangen van de toekomstige kamers, zoals de jeugdkamer en de hondenkamer. Het pad bestaat uit beton dat stevig genoeg is zodat ook leveranciers en de hulpdiensten het kunnen gebruiken.

Ook de aanleg van paden en natuur aan de ingang op de hoek van de August van de Wielelei met de Kleine Steenweg en de paden richting speelbos, worden in deze fase mee aangelegd. Hiermee wordt het volledige park goed toegankelijk.

Simulatie van het centrale wandelpad dat uitkomt op het centrale plein BUUR-HOSPER
Simulatie van het centrale wandelpad dat uitkomt op het centrale plein
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!