Banksy in Antwerpen?

Het zomerse weer doet de stad ontwaken en brengt mensen naar buiten. Terrasjes lopen vol en de eerste artiesten ontwaken uit hun winterslaap. Her en der vind je nu al nieuwe 'pieces' op legale graffitimuren. Deze week doken er afbeeldingen op van een ballonnenmeisje op een step. Met de hashtag #mooovealong. Is dit het werk van de iconische kunstenaar Banksy?

Guerilla paste up campagne

Paste ups zijn ontwerpen op papier die in het straatbeeld verschijnen om een boodschap te verspreiden. Wie kent de lieve insecten van Pol Cosmo niet? Zo'n paste ups duiken plots op en zijn ideaal om te teasen en belangstelling te wekken. Kind en Gezin deed vorig jaar een #buitenbabies campagne om ouders te stimuleren hun kinderen buiten te laten spelen. 

Recent dook bovenstaand beeld op in de stad. Geen eigentijdse kijk op het iconische meisje met de ballonnen van Banksy, maar een actie in het kader van het M​OOOV Filmfestival.​ Een filmfestival waarbij films vertoond worden van over de hele wereld. Dit jaar loopt het MOOOV Filmfestival van 23 april tot 5 mei en focust op India.

De cut-out van het ballonnenmeisje is afkomstig van de affiche van deze editie. Ashima Narain, een freelance fotografe en filmmaker uit India maakte de foto. Het ballonnenmeisje, Saira, is de dochter van Ashima.

 

Campagnebeeld Mooov Filmfestival 2019
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!