stripmuur Ilah

Ontdek stripmuren en graffiti met de Antwerp Museum App

Op verschillende Antwerpse gevels pronken mooie muurschilderingen van stripfiguren en prachtige graffitikunst. Je kan ze makkelijk zelf gaan ontdekken dankzij de wandelingen van de Antwerp Museum App!

Tour stripmuren

Antwerpen telt vandaag tien stripmuren. Muurvast is de naam van het stripmurenproject in Antwerpen. Muurvast wil Vlaamse striptekenaars, cartoonisten en illustrators op de kaart zetten. Zij kiest grauwe, slecht onderhouden of zwaar betagde muren in de stad uit en tovert die met monumentale muurschilderingen om in blikvangers waarop de stad terecht fier mag zijn.

Tour 'kroonjuwelen Deurne'

In oktober 2016 gingen 17 artiesten aan het werk rond het thema "kroonjuwelen". 9 muren in de wijk Kronenburg in Deurne zijn nu omgevormd tot kunstwerken.

Elk met hun eigen stijl hebben de artiesten hun perceptie van de "kroonjuwelen" tot uiting laten komen.

Je kan in deze tour het werk bewonderen van de locals: Links One, Lazer en Bird die afkomstig zijn van Deurne. Smok, Kanter, Too Dirty, Tusq, Krea, Joachim, Flash, Nefast en Wilson komen van verder uit de provincie Antwerpen.

Mark Gmehling kwam zelfs vanuit Duitsland om mee te werken aan het project.

Download de app

De Antwerp Museum App is gratis. Je kan 'm makkelijk op je smartphone downloaden. Wandel langs alle werken en ontdek verschillende werken.

www.antwerpmuseumapp.com

 

museum app link
1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
STIJN VAN BAUWEL

Komt de Stripmuur met Piet Pienter en Bert Bibber aan bib Arena in Deurne er ook bij?