Ingrid Cuypers, looptraining

Op lopen staat geen leeftijd

Nadat ze tien jaar geleden van kanker herstelde, begon Ingrid Cuypers te lopen. “Ik kan het iedereen aanraden. Nadat ik gelopen heb, voel ik me terug fit en heb ik weer energie.”

Ingrid Cuypers: “Ik ben beginnen lopen toen mijn dochter een eindwerk maakte over lopen. Haar doel was om werkende mama’s aan het lopen te krijgen met Start to Run. Ik was net hersteld van kanker en zag het als een mooie uitdaging. Mijn doel was om vijf kilometer te lopen binnen de 45 minuten. Dat is gelukt en daarna ben ik blijven lopen. Tot ik zes jaar geleden een tweede keer getroffen werd door kanker.”

Langzaam opbouwen

“Na die tweede herstelperiode ben ik opnieuw beginnen lopen. Sindsdien loop ik drie tot vier keer per week. Twee jaar geleden heb ik me aangesloten bij een loopclub, waar ik regelmatig train. Daarnaast loop ik met een vriendin. Ik motiveer hen om vol te houden en geef tips. Zo is het erg belangrijk om langzaam op te bouwen en je vooral niet te forceren.”

Halve marathon

“Ik kan iedereen aanraden om te lopen, ongeacht je leeftijd. Na een looptraining voel ik me terug fit en heb ik weer energie om er tegenaan te gaan. Na het werk gaan lopen vind ik ontspannend, en het is ideaal om bij te babbelen met mijn vriendin of schoonzus. Dat ik aan de 10 Miles kan deelnemen, betekent dat ik na mijn ziekte niet bij de pakken ben blijven zitten. Een van mijn volgende doelen is een halve marathon. Met het schema dat ik nu volg, moet dat lukken. Hopelijk kan
ik er tegen de zomer of in het najaar eentje uitlopen. Dat zou
mooi zijn.” 

Antwerpse loopparcoursen

U vindt alle parcoursen op www.antwerpen.be/lopen.

4 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
annieM

Je bent heel moedig bezig en een voorbeeld voor ons allemaal. Door je enthousiasme zet je ook andere aan tot lopen. Je ademhalingsschema ligt klaar. Bedankt dat je dit wil toepassen. De basis van deze ademhalingsmethode is Buteyko. Succes!!!

Jouw avatar
CharlotteBellenge1

Top Ingrid!!

Jouw avatar
JanVerstrepen

Knap dat je terug de draad kon oppikken. Op een gezonde manier bezig zijn met je sport maakt je sterker, gelukkiger en het hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Mijn hartritmestoornissen zijn veel minder ingrijpend dan kanker, maar door gecontroleerd te lopen (en te fietsen) ben ik alleen maar beter geworden. Volhouden is de boodschap!

Jouw avatar
ChantalDeBruyn

Knap mateke, ik ben trots op je collega! Ik zal er zijn om je aan te moedigen!