Lopers en fietsers op de Parkbrug aan Park Spoor Noord Jonathan Ramael

Wat zijn de trage wegen in uw buurt?

Kent u trage wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer? Daar kunnen Antwerpenaars onbezorgd fietsen en wandelen langs gezonde, veilige en aangename plekken. We zoeken nu inwoners die willen helpen om een netwerk van trage wegen mee op de kaart te zetten.

Veel Antwerpenaars gebruiken vandaag al trage wegen. Vaak onbewust. Paden en wegen in parken, steegjes, fiets- en wandelbruggen, veerponten en zelfs doorgangen van gebouwen zijn trage wegen. Via die verbindingen geraken voetgangers en fietsers op een kortere en aangenamere manier op hun bestemming. 

Er komen ook trage wegen bij. Denk maar aan ambitieuze projecten zoals de Parkbrug aan Park Spoor Noord of in ’t Groen Kwartier of Groen Zuid waar fietsers en voetgangers op de eerste plaats komen. 

Welke trage wegen kent u?

Iedereen gebruikt trage wegen: wandelaars, fietsers, ruiters, joggers en spelende kinderen. Niemand kent de wegjes en paden beter dan de inwoners zelf. Ook u bent een ervaringsdeskundige van trage wegen in uw buurt. Helpt u ons op weg? Deel uw ervaringen, breng ons op de hoogte van nieuwe of verdwenen trage wegen of help met het maken van de tragewegenkaart.

Ik doe mee!

Vanaf nu kan iedereen zelf aan de slag om de trage wegen mee op de kaart van Antwerpen te zetten. Volg de link hieronder en klik bovenaan op Ik doe mee! Enkele stappen later kan u op ontdekking in een stukje Antwerpen.

steegje
Paardekensgang

Meer info

Bent u benieuwd naar wat de trage wegen in uw buurt vandaag al kunnen betekenen? Hebt u suggesties of vragen?

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
eva_p

Mooi initiatief, enkele fijne trage wegen in wijk 2018 Antwerpen: het steegje van de Mechelsesteenweg naar het ziekenhuis Sint-Vincentius + de (fiets/wandel)weg doorheen het parkje Vinkenhof.