jeugdraadstadAntwerpen

Jeugdraad stad Antwerpen

De jeugdraad van de stad Antwerpen bestaat uit de som van de negen districtsjeugdraden: Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk. 

Wat doet de jeugdraad?

De jeugdraad geeft advies op vraag van het bestuur (stad of district) of op eigen initiatief. De raad heeft als opdracht om zoveel mogelijk kinderen, tieners, jongeren en jeugdverenigingen hun mening te laten geven. Hij is betrokken bij zowel de beleidsvoorbereiding, de uitwerking als de evaluatie van deze inspraaktrajecten. Hoe de jeugdraad kinderen, tieners, jongeren en jeugdverenigingen betrekt, kiest hij zelf (de aanpak kan daardoor sterk verschillen van district tot district).

Een- of tweemaal per jaar komen de vertegenwoordigers van elke jeugdraad ook samen om kennis en informatie uit te wisselen. 

Als je meer informatie wilt over deze opdracht, dan kan je dit nalezen in een extract van het gemeenteraadbesluit.

Doe mee!

Heb jij zin om opgenomen te worden in de mailinglijst van de jeugdraad uit jouw buurt? Neem dan contact op met de jeugddienst van je district. Onderaan deze pagina vind je meer info over de jeugdraad van elk district. 

Interessante hulpmiddelen

Verslagen bijeenkomst 9 jeugdraden

Adviezen 2019

Adviezen 2018

Adviezen 2017

Adviezen 2016

Adviezen 2015

Adviezen 2014

Meer info

Stedelijke jeugddienst Antwerpen
Grote Markt 1
​2000 Antwerpen
03 338 65 69
Jeugddienst@antwerpen.be

Verwante info: