Neem deel aan de Summerschool 2017, voor iedereen met een hart voor architectuur. WAUW Architectuurgidsen

Een hart voor architectuur? Neem deel aan de Summerschool

Kan je de impact van een publieke ruimte volledig veranderen in een week tijd? En wat moet er dan worden aangepakt? Tijdens de gratis masterclass voor architectuur onderzoeken we wat publieke ruimte in een stad kan zijn. Van 21 tot en met 25 augustus  2017 wordt er geïnspireerd, getekend en gebouwd met architectuurliefhebbers van 6 tot 23 jaar in deSingel in Antwerpen.

Het plein voor deSingel zoekt enthousiaste ontwerpers

Samen met architecten en experten onderzoeken we de ruimte. Is het een stil of juist een druk canvas? Een groene of open plek? En wat ontbreekt er nog? De lege ruimte is ons laboratorium om de stad en haar gezondheid, levendigheid en mobiliteit te bestuderen.

Gepassioneerde sprekers inspireren ons, daarna gaan we aan de slag. We ontwerpen, maken maquettes en bouwen op ware grootte, en vormen zo het plein om tot een droomplein. Iedere dag testen we het resultaat en verbeteren we ons ontwerp. Aan het einde van de week nodigen we de bewoners van deSingel, onze buren, vrienden en familie uit voor een knallend buurtfeest. Daarna vormt ons plein het uithangbord voor het Festival van de architectuur. Tot het einde van het festival kan iedereen de levensgrootte maquette beleven.

De Summer School is een samenwerking tussen Stad Antwerpen en het Vlaams Architectuurinstituut en kadert in de Summer School deSingel, waarin verschillende cursussen, workshops, masterclasses en stages rond de vier disciplines worden aangeboden.

Voor wie is deze Summer School?

Iedereen met een hart voor architectuur. De masterclass is een kruisbestuiving tussen verschillende leeftijden (6-23 jaar), een unieke kans om eens te werken vanuit een brede beschouwing op architectuur. Ervaring in architectuur is niet nodig, wel een grote interesse ervoor.

Deze masterclass wordt ontworpen en begeleid door Studiebureau Endeavour en WAUW Architectuurgidsen. Zij voorzien je van de inspiratiemomenten, expertise en ontwerpbegeleiding doorheen de hele week.

Schrijf je nu in voor de Summerschool:

Neem deel aan de Summerschool 2017, voor iedereen met een hart voor architectuur. WAUW Architectuurgidsen
Neem deel aan de Summerschool 2017, voor iedereen met een hart voor architectuur.

Praktisch

Wat: Summerschool Architectuur

gratis voor liefhebbers van architectuur van 6 tot en met 23 jaar

Datum en uur:

van 21 tot en met 25 augustus 2017

elke dag van 09.30 uur tot 16 uur

Locatie:

deSingel Internationale Kunstcampus
Desguinlei 25
2018 Antwerpen

 

Meer info

Nog vragen over de Summer School? Mail dan naar info@festivalvandearchitectuur.be 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!