Gaming in de bibliotheekDevillé Arcade

Gaming tijdens de herfstvakantie: meer dan een spelletje spelen

Games bevorderen de creativiteit, het ruimtelijk inzicht, het strategische denken, de oog-brein-handcoördinatie en de sociale intel­ligentie. Ontdek de spellen in de bibliotheken en cultuurcentra.

Workshops Game Development & Electronics

Wil je zelf een game leren maken? In Cinema Rix kan je op 29, 30, 31 oktober en 2 november terecht voor een workshop Game Development & Electronics (12+). Je leert zelf de basisbeginselen van programmeren en knutselt een spel in elkaar. Bestel je tickets online.

Laat je inspireren door de eerste Spectram. Dit is een spelkast, gemaakt door leerlingen van de Spectrumschool onder begeleiding van Devillé Arcade. De opdracht voor de leerlingen: een game maken van A tot Z, zelf een idee vertalen naar werkbaar concept, programmeren/coderen, hardware aansluiten en de spelkast zelf in elkaar knutselen. De spelkast staat in Cinema Rix.

Workshops in de bibliotheekBibliotheek Driehoek

FIFA 18 Toernooi: voor echte voetbalfanaten

Zin in een potje FIFA 18? Durf jij het op te nemen tegen andere FIFA fanaten? Op woensdag 31 oktober organiseert OC Nova een groot FIFA 18 toernooi (PlayStation4) in samenwerking met WeplayEsports.

Je speelt een aantal wedstrijden. Altijd 1 tegen 1. Van elke poule gaan de beste door naar kwartfinales, halve finales en tot slot de finale op groot scherm.

Zin om mee te doen? Schrijf je snel in aan het onthaal van OC Nova, want de plaatsen zijn beperkt.

Spel DiasporaDevillé Arcade

Diaspora: een sociale game voor jong en oud

Met de elementen uit de combinatie van de twee tijdslijnen, migratie vroeger en migratie nu, ontwikkelden kunstZ en Devillé Arcade samen het spel Diaspora.

Tijdens dit spel word je voor een aantal keuzes gesteld die mensen moeten maken wanneer het lot hen dwingt het thuisland te verlaten. Het spel speelt vooral in op het onderweg zijn en de frustraties die mensen ervaren als vluchteling.

Nog tot 8 november in Bibliotheek Vrede.

Minecraft Smart CityMinecraft

Minecraft Build Battle: de finale

Tijdens de herfstvakantie organiseren een aantal Antwerpse bibliotheken een Minecraft Build Battle onder het thema Smart City. Lokale jongerenteams gaan in competitie met elkaar. De opdracht: bouw de (Minecraft-)stad van de toekomst. Er zijn teams van de bibliotheken Permeke en Kielpark (Antwerpen), Vrede (Borgerhout), Arena (Deurne), Driehoek (Ekeren), Park (Merksem) en Hoboken. 

Op zaterdag 10 november wordt in het Gravenhof in Hoboken het winnende team gekozen.

Wil je volgend jaar graag deelnemen? Laat het dan weten aan jouw bibliotheek.

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!