fototentoonstelling Recht-Op vzwErik Richart

Jongeren van Recht-Op vzw maken foto's met een kwetsbaar verhaal

Jongeren van Recht-Op vzw gingen afgelopen maanden aan de slag met fotografie. Samen met een ervaren fotograaf ontdekten ze de technische en artistieke kanten van fotografie. Deze maand exposeren ze hun foto's in de nieuwste hotspot in Hoboken, de Blikfabriek. 

Een expo met een boodschap

Met beelden tonen jongeren van Recht-Op vzw wat voor hen belangrijk is. De thema's eenzaamheid en natuur vormen de rode draad doorheen hun expositie. Maatschappelijke kwetsbaarheid laat sporen na. De jongeren van Recht-Op vzw voelen zich anders, alsof ze er niet helemaal bij horen. Met de foto's proberen ze hun eenzaamheid in beeld te brengen. Bovendien biedt Recht-Op hen een plek waar ze de moeilijkheden van het dagelijkse leven even los kunnen laten. 

Kwetsbare jongeren wonen vaak klein en in dichtbevolkte wijken. Natuur geeft hen ruimte om even op adem te komen. Het staat symbool voor hun verlangen naar zuurstof en rust. Met deze tentoonstelling geven ze ook aan wakker te liggen van de klimaatveranderingen. Het zijn niet gewoon mooie plaatjes. Achter elke foto zit een verhaal. Met deze foto's tonen ze hun kwetsbaarheid in een veilige setting.

De schommel van Cisse

De foto van Cisse (15 jaar) blijkt ongewild een luguber kantje te hebben. Sommige bezoekers denken dat het over zelfdoding gaat. Niets in minder waar. Met dit beeld wil hij protesteren tegen het verdwijnen van een speeltuintje in zijn buurt. Hij maakte met een touw een schommel. Deelnemen aan deze expositie en Recht-Op vzw bezoeken is belangrijk voor Cisse. Bij hen kan hij helemaal zichzelf zijn. De andere jongeren die er komen zitten in een soortgelijke situatie. Wat maakt dat ze elkaar makkelijker begrijpen en steunen.

fototentoonstelling Recht-Op vzwErik Richart
Cisse bij zijn foto

Eliza toont haar kwetsbaarheid in beelden

Een bezoeker ziet misschien gewoon een foto van een beschadigde muur. Maar met haar beeld toont ze hoe kwetsbaarheid eruit ziet. Zoals de muur op haar foto is ook Eliza beschadigd. Het symboliseert het effect van pesten op school. Ook zij heeft bij Recht-Op vzw een plekje gevonden waar ze zich geborgen voelt. Elisa houdt veel van dieren. Ze heeft thuis een slang en een rat. Ze was juist op tijd om een mooie foto van een vogel in het park van Hoboken te maken. Deze foto straalt vooral rust en de schoonheid van een park uit.

Fototentoonstelling Recht-Op vzwErik Richart
Eliza bij haar foto

Ontdek alle andere verhalen en foto's in de Blikfabriek

Heel de zomervakantie kan je de fototentoonstelling van Recht-Op vzw in de Blikfabriek te Hoboken bezoeken. Misschien kom je wel één van de fotografen tegen en delen ze de verhalen achter de foto's met jou.  

Blikfabriek

Krugerstraat 208-270 te 2660 Hoboken

info@blikfabriek.be

fototentoonstelling Recht-Op vzwErik Richart
Tussen hoop en wanhoop, een expo door Recht-Op vzw

Het Antwerps jeugdwerk draait door!

De hele zomer toont de jeugddienst van de stad Antwerpen hoe het Antwerps jeugdwerk deze zomer door blijft draaien met projecten en activiteiten. Het professioneel en vrijwillig jeugdwerk staan paraat om Antwerpse kinderen, tieners en jongeren een boeiende vakantie te bieden. #hetAntwerpsjeugdwerkdraaitdoor

Volg ons via Facebook: http://www.facebook.com/100procentjonginantwerpen/ 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!