Luka aan de erkende street art zone Depannage 2000Luka

Studente scoort met 13 street art posters

Studente Luka nam contact op met de stedelijke jeugddienst. Of ze op een muur in haar buurt affiches mag hangen. Niet om iets te promoten. Nee, als eindwerk voor haar studies. Luka is eindejaarsstudent aan de Antwerpse academie. 

13 beelden op een muur

Als thema voor haar eindwerk grafisch ontwerp koos Luka 'angst voor het getal 13'. Voor velen een ongeluksgetal, voor haar is het haar lievelingsgetal. Ze ontwierp 8 posters. Door ze op verschillende manieren op te hangen maakt ze 13 keer een ander beeld. 

Om het helemaal te voelen wou ze de affiches echt door haar vingers gehad hebben. Ze op een echte muur opgehangen hebben. Ze vroeg of ze er op een muur in haar buurt mee aan de slag kon. 

En zo trok Luka met een stapeltje affiches onder haar arm naar de erkende street art zone Depannage 2000. Waarmee ze niet alleen haar eindwerk afwerkte. Ze toonde er  dat street art meer is dan met spuitbussen verf een muur beschilderen. 

erkende street art zone Depannage 2000Luka
Luka's eindwerk

3 erkende street art zones

Wil je zoals Luka op een erkende street art zone oefenen? Wil je ontdekken of street art je ding is? Of wil je je kunsten aan een breed publiek tonen? Ga dan naar een van de drie erkende street art zones. Hou er wel rekening mee dat deze zones voor iedereen ter beschikking staan. Je aangebrachte werk kan altijd overschilderd worden. 

Een erkende street art zone staat niet ter beschikking voor commerciële doeleinden. Breng er geen aanstootgevende, discriminerende of politieke boodschappen aan. 

Stad Antwerpen heeft 3 erkende street art zones. Dat zijn plekken waar je zo veel en wanneer je wil te recht kan. 

 

Een brug

Vlak bij de skatebowl te park spoor noord bevindt zich een van de 3 erkende street art zones. De brugondersteuningsmuur is een gegeerde plek bij beginnende en gevorderde street art artiesten. Door passage is het een geschikte plaats om je kunsten aan een breed publiek te tonen. 

erkende street art zone park spoor noordLaura (ThisisAntwerp)
erkende street art zone park spoor noord

Een muur

Aan het fietspad Jef Van Linden vind je de erkende street art zone Depannage 2000. Goed dat er geen woningen in de onmiddellijke omgeving staan. Op deze lange muur kan je dag en nacht zonder overlast te creëren aan de slag. Ook hier ziet de dagelijkse pendelaar jou kunstwerk. 

erkende street art zone Depannage 2000Erik Richart
erkende street art zone Depannage 2000

10 pilaren

Achter station Luchtbal stelt Infrabel 10 brugpijlers ter beschikking. De ideale plaats voor wie creatief uitgedaagd wil worden. Je kan er in alle rust op 10 pilaren experimenteren. 

erkende street art zone station LuchtbalErik Richart
street art artiest aan het werk op een pilaar

Vragen of suggesties?

Heb je een vraag of suggestie over street art in Antwerpen? Wil je een foto of filmpje van jou zelf gemaakte piece met ons delen? 

Je kan de stedelijke jeugddienst contacteren via streetart@antwerpen.be

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!