6 tips om een goede aannemer te vinden

Bij werken aan uw dak gaat u mogelijk met meerdere specialisten samenwerken. Met deze tips staat u heel wat sterker om de juiste vakman te kiezen.

  • Vraag buren, vrienden en familie of zij ervaring hebben met een aannemer.
  • Vraag de aannemer zelf naar referenties en ervaringen van zijn klanten.
  • Kies, als dat kan, een aannemer uit de buurt. Die is het beste bekend met de regels die gelden voor uw woonplaats. Bovendien moet hij minder kilometers afleggen om tot bij u te komen: dat scheelt weer energie, CO2 en vervoerskosten.
  • Heeft de aannemer ervaring in duurzaam bouwen? Het is belangrijk dat hij weet dat u ecologisch en energiezuinig wilt (ver)bouwen. Schakel daarom een aannemer in die dezelfde prioriteiten heeft als uzelf.
  • Kies voor kwaliteit. Orde en nauwkeurigheid op de werf leveren degelijk werk op.
  • Kijk of het klikt. Een goed contact met de aannemer doet alles vlotter verlopen.

 

Allereerst laat u de onderliggende dakconstructie, isolatie en dakbedekking door een vakman controleren of aanleggen. Sommige van die dakdekkers hebben ook al ervaring met de aanleg van eenvoudige groendaken. Soms hebben zij ook contact met firma’s die gespecialiseerd zijn in het leggen van zonnepanelen. Aangezien het hier gaat om meerdere expertises, doet u er vaak beter aan om de verschillende werken op te splitsen.

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een groendak op maat (als daktuin of met weinig zon), dan werkt u voor het groendakgedeelte best eerst samen met een gespecialiseerd groenbedrijf. Deze aannemers hebben hoveniers in dienst die de juiste planten voor uw dak correct plaatsen. Indien nodig werken ze samen met tuinarchitecten om een groen ontwerp op maat te maken.

 

Offertes vergelijken

Tip: vraag minstens bij drie verschillende aannemers offertes aan. Op die manier kan u goed vergelijken.

Kijk goed na of de offerte volledig is. Wat is er wel, en wat niet in opgenomen? Reken de offerte altijd na. Alles moet kloppen, want dit document hebt u nodig om premies aan te vragen. Controleer zelf ook nog even of u aan alle premievoorwaarden voldoet.

Laat u liever een extra paar ogen de offertes nakijken? Neem de documenten dan mee naar een woonkantoor in uw buurt en vraag advies.

Verwante info: