Premies voor dakisolatie

De netbeheerder voor gas en elektriciteit geeft u een premie voor de isolatie van uw dak of zoldervloer. Het precieze bedrag van de premie hangt af van de isolatie- of R-waarde. In sommige gevallen vult de stad uw premie nog eens verder aan.

Laat u uw dak isoleren door een aannemer?

Dan vult de stad de premie van de netbeheerder aan met een extra bedrag. U hoeft niets extra te doen om de stadspremie te krijgen: dat gaat automatisch wanneer u het aanvraagformulier van de netbeheerder invult. Meer informatie over de bedragen vindt u op de website van het EcoHuis.

Bent u een beschermde afnemer voor elektriciteit of gas, dan krijgt u een bonus op de premie van de netbeheerder, aangevuld met een extra premie van de stad Antwerpen.

Het aanvraagformulier voor deze premie vindt u op de website van Fluvius.

 

Overweeg een energielening

Extra budget nodig voor de isolatie van uw dak? Het Energiebesparingsfonds van de stad Antwerpen verstrekt energieleningen voor doelgroepen voor dit soort ingrepen. U leent er maximaal 15.000 euro renteloos, maar u moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Neem contact op om te zien of zo'n lening voor u kan.

U betaalt uw lening terug met het geld dat u uitspaart op uw energiefactuur. Zodra de lening is afbetaald, is alle winst voor u. 

 

Vlaamse renovatie– of verbeteringspremie

Doet u ook andere verbeteringen aan uw dak, afgezien van isolatie? Dan kan u voor die andere ingrepen gebruik maken van de Vlaamse renovatie –of verbeteringspremie. Die premie krijgt u voor structurele ingrepen aan het dak. Meer info over de voorwaarden en de aanvraagprocedure vindt u hier.

 

Andere premies

Mogelijk hebt u recht op nog andere premies bij verbouwingen aan uw dak of de rest van uw woning. U ziet gemakkelijk welke premies u kan aanvragen via de subsidiemodule van de Vlaamse Overheid.