Zo snel verdient u dakisolatie terug

Met een goed geïsoleerd dak blijft het in de winter aangenaam warm in huis. En dat terwijl u minder moet stoken. Zo bespaart u tot twintig procent op uw energiefactuur.

Daardoor betaalt de investering in uw dak zichzelf terug. Vaak hebt u de kostprijs van de dakisolatie na twee jaar al terugverdiend met de besparing op uw energiefactuur. Bij een verouderd of kapot dak loopt de investering natuurlijk op, waardoor de terugverdientijd langer is.

Prijscalculator dakisolatiewerken

Onze prijscalculator geeft u een idee van wat het zou kosten om uw dak te isoleren langs de buitenkant. Het is een schatting die er rekening mee houdt dat u de dakpannen moet verwijderen of dat u aanpassingen aan het plat dak moet doen. U vindt er ook een indicatie van hoe lang het duurt voordat u de investering terugverdiend hebt met de besparing op uw energiefactuur. Gemiddeld is dat acht tot tien jaar. De prijs kan oplopen of lager liggen, afhankelijk van de toestand van uw dak. Voor een gedetailleerde prijs vraagt u het beste een prijsofferte aan bij een aannemer of dakwerker. Meestal is zo'n offerte vrijblijvend.

Vlaamse prijscalculator voor hellend dak

De website Energiesparen.be heeft een een online tool om u een inschatting te geven van de opbrengst en terugverdientijd wanneer u uw hellend dak isoleert. De tool houdt enkel rekening met normale isolatiewerken. Andere veranderingen of vernieuwingen aan uw dak zijn niet in de berekening opgenomen. 

Verwante info: