zonnepanelen antwerpen

Elke zonnestraal is pure winst

Steven en zijn vrouw hebben vier kinderen. Zij hebben een goed geïsoleerd dak, maar met een huishouden van zes tikt de energiemeter toch nog flink door. Dus ging het gezin op zoek hoe zij de energiefactuur konden verzachten.

“Om energie te besparen moet je eerst een flinke som geld investeren”, zegt Steven. “Bij het EcoHuis vonden we een expert die ons hielp de kosten in te schatten. Hij overliep de verschillende opties om de plannen te financieren. En de EcoHuisdokter gaf ons concrete tips om energie te besparen.”

Steven tekende in op een voordelige energielening voor de plaatsing van zonnepanelen op het dak. Op die manier deed de investering geen pijn in het gezinsbudget.

“Wij verwarmen het water nu met een zonneboiler. Dat brengt ons jaarlijks 150 euro op. En we stoten een pak minder CO2 uit, dat is mooi meegenomen voor het milieu. Met de zonnepanelen besparen we ongeveer 800 tot 900 euro per jaar. Ik schat dat we de investering binnen acht jaar terugverdiend hebben. Vanaf dan is elke zonnestraal pure winst!”