Sneeuw- en ijzelplan

Afhankelijk van het weer of wintertype onderneemt de stad acties om sneeuw en ijzel te bestrijden. De kleurcodes geven die verschillende manieren van aanpak weer.

foto straatfeest Milisstraat
Heraanleg Milisstraat

De Milisstraat krijgt een nieuwe riolering en een nieuw wegdek. Op 9 september 2019 zijn de werkzaamheden van start gegaan.

Jan Borluutplein
Heraanleg Jan Borluutplein

Het district Borgerhout vernieuwt het Jan Borluutplein. Het plein krijgt een speelse invulling (voor jonge kinderen) met nieuwe zitbanken. De voetpaden ...

referentiebeeld groene parkeerstrook
referentiebeeld groene parkeerstrook
Sneeuw- en ijzelbestrijding

In de winterperiode wil iedereen graag veilig op zijn bestemming geraken. Dat kan door samen sneeuw en ijzel te bestrijden. Als bewoner zorgt u voor een veilig voetpad en de stad staat in voor fietspaden en wegen.

pleintje Langstraat/Van Daelstraat
Werken in de Van Daelstraat

De riolering in de straat is dringend aan vernieuwing toe. Het district Borgerhout wil deze kans benutten om de levenskwaliteit in de straat te verhogen door in te zetten op de verkeersveiligheid en het aanplanten van groen.

Voorbeeld van een groene straat
Berchemlei | start werken

Het district vernieuwt het fietspad van de Berchemlei, tussen de Frans de Vriendtstraat/Karel van den Oeverstraat en de Karel De Preterlei. Dit gebeurt identiek aan het reeds vernieuwde stuk en heeft als doel de veiligheid en het fietsgemak te ...

Zone 30 Borgerhout

Verschillende straten in Borgerhout maken deel uit van de zone 30. Zo wil de stad haar straten verkeersveiliger te maken. Door het invoeren van de zones 30 stijgt ook het comfort van voetgangers en fietsers.