twee medewerkers halen huisvuil op
Vragen en tips over afval in Merksem

Twijfelt u soms over hoe u uw afval moet aanbieden? Wil u de ophaalkalender raadplegen? Krijgt u graag tips om afval te verminderen? Of bent u benieuwd naar Merksemse initiatieven die zich inzetten voor een properder district? Hieronder zetten we ...

Voetbalvelden aan sportpark Bouckenborgh
Binnenkant schoolsporthal Groenendaalcollege
Binnenkant sporthal De Rode Loop
Sporthal De Rode Loop - Merksem

In sporthal De Rode Loop kan u terecht voor basketbal, handbal, korfbal, tennis, volleybal en zaalvoetbal. In de twee vechtsportzalen kan u onder meer judo, karate en jiu jitsu beoefenen.

Bordje dat signaleert dat er een AED-toestel hangt
AED-toestellen in Merksem

Een automatische externe defibrillator (AED) is een hulpmiddel dat u kan gebruiken bij de reanimatie van personen met een hartstilstand. Het toestel geeft mondelinge instructies, analyseert zelf het hartritme van het slachtoffer en geeft indien ...

Overzichtsfoto van het grote bad in Zwembad Park van Merksem
Zwembad Park van Merksem

In zwembad Park van Merksem kan u dagelijks baantjes komen trekken in het 25-meterbad, pootje komen baden in het instructiebad van 7 op 15 meter en komen plonsen in het peuterbad van 4 op 7 meter met speeltuigen.

Belevingsgids over Merksem

Bent u benieuwd wat het district Merksem zoal te bieden heeft? In onze belevingsgids vind je allerlei nuttige en interessante info. Raadpleeg hem hier online of haal een exemplaar op aan het stadsloket.

Markt in Merksem
Markt in Merksem

De wekelijkse markt in Merksem vindt plaats op dinsdag op het Sint-Franciscusplein en in de omliggende straten.

Lichtkrant op de Bredabaan in Merksem