Wilrijk, een bijenvriendelijk district

De VVOG (vereniging voor openbaar groen) beloonde Wilrijk in 2018 met 1 bijensymbool omwille van de inspanningen die er geleverd worden rond het welzijn van de bij. Er wordt veel bijenvriendelijke beplanting aangeplant en er werd ook een mooie ...

Gevelgroen
Buurtpark Hollebeekstraat
Buurtpark Hollebeek

De stad Antwerpen spant zich, samen met districten Hoboken en Wilrijk, in voor de bescherming en versterking van de beek en het groen rondom in het noorden van de Hollebeekvallei. Zo wil de stad verzekeren dat het een mooi groen, toegankelijk en ...

't Neerhofke
Buurtparkje Wanninkhove

Het buurtpark Wanninkhove ligt in de wijk Neerland. In het buurtparkje vind je behalve speeltuinen ook een hondenweide en een trapveldje. Tot voor kort vond je er een dierenparkje.

Park van Eden
Park van Eden

Het Park van Eden situeert zich langs de Krijgslaan die de verbinding vormt tussen de Boomsesteenweg (A12) en de Doornstraat.

Hollebeekvallei
Hollebeekvallei

De Hollebeek vormt de grens tussen de districten Wilrijk en Hoboken. Ze loopt afwisselend door sterk verstedelijkt gebied en mooie groengebieden zoals het Schoonselhof.

Hof Ter Beke

Het wandelhof Hof Ter Beke bevindt zich in Wilrijk aan de rand van de A12 (Boomsesteenweg) en de industriezone.

Hof van Mols
Valaarpark

Het kasteeldomein Valaarhof wordt in de volksmond ook wel Hof van Mols genoemd naar de laatste eigenaar. Het kasteel en de hoeve zijn nu eigendom van de Steinerschool. Valaar is een prachtig openbaar wandelpark. Men spreekt hier van een bospark.

Het park is aangelegd in Engelse landschapstijl
Park Steytelinck

Het Steytelinckpark ligt in de Sint-Bavostraat. De ingang bevindt zich vlakbij de Sint-Bavokerk. Dit prachtige wandelpark heeft een attractieve speeltuin en een mooie vijver.