U bent hier


De Vlaamse regering zorgt voor een kortingbon van 150 euro die je kan inruilen aan de kassa wanneer je een energiezuinige koelkast of wasmachine koopt.

Voor wie

De kortingbon is er enkel voor beschermde klanten. Dit zijn klanten met sociaal tarief voor gas en elektriciteit. Wanneer ben je beschermde klant? Kijk op volgende website: http://www.energiesparen.be/sociaal/beschermd/wie

Voordelen

Koelkasten met het label A+ of A++ verbruiken jaarlijks 60 tot 65 euro minder dan een standaardtoestel van 15 jaar oud.Wasmachines met een AAA-label besparen 70 euro ten opzichte van de oudere modellen. Maar energiezuinige toestellen zijn duurder. De kortingbon dekt de meerkosten. (De korting is niet geldig voor droogkasten of diepvriezers.)

Aanvragen

Je kan een kortingbon aanvragen bij de netbeheerder (Eandis of Infrax). De netbeheerder is verantwoordelijk voor de elektriciteitsvoorziening in een gemeente. Infrax is de netbeheerder voor Hoboken en Kiel en Eandis is de netbeheerder voor de rest van Antwerpen.

Meer info

Je vindt alle info over deze kortingsbon op de website van energiesparen: http://www.energiesparen.be/kortingbonbeschermd.

Klanten sociale centra

Klanten van een sociaal centrum kunnen altijd terecht bij hun maatschappelijk werker.

Ben je nog geen klant maar wil je een beroep doen op maatschappelijke hulp? Ga dan naar het sociaal centrum in je buurt. Kijk in de stratenlijst waar je moet zijn of bel het informatiepunt op tel. 03  221 13 33.

 

Zoek een sociaal centrum in je buurt