U bent hier


Heb je een inkomen maar stapelen de facturen toch op? Dan kan de dienst  Budgetbeheer van stad en OCMW Antwerpen je budget beheren. 

 

Hoe werkt het

Al je inkomsten komen rechtstreeks op een rekening van de stad en OCMW Antwerpen. Die rekening staat op jouw naam, maar je kan zelf geen verrichtingen doen.

Je sociaal centrum betaalt alle rekeningen, vaste kosten en schulden met het geld van die rekening. 

Je krijgt ‘leefgeld’ dat jouw sociaal centrum op een andere rekening (een ‘afnamerekening’) stort. Alleen jij kan geld opnemen van die rekening met een bankkaart. 

Als het nodig is, stelt de dienst Budgetbeheer een afbetalingsplan op, contacteert ze schuldeisers en doet de afbetalingen. De medewerkers bemiddelen over de kwijtschelding van intresten en kosten.Om de zes maanden kan je een overzicht van de betalingen opvragen die de stad en het OCMW voor je uitvoerde.

 

Voorwaarden 
  • Je woont op het grondgebied van Groot-Antwerpen
  • Je hebt een heleboel schulden (maar dat is zeker geen vereiste)
  • Je vindt het moeilijk om je geld te beheren
  • Je vindt het moeilijk om afbetalingsplannen op te stellen en te volgen
  • Je bent bereid om je volledige inkomen aan de stad en het OCMW over te maken en zelf te leven van een vastgesteld leefgeld (dat je maandelijks, tweewekelijks of wekelijks van  de stad en het OCMW Antwerpen krijgt)

 

Aanvraag

Budgetbeheer vraag je aan in het sociaal centrum in je buurt. Klik op de stratenlijst om te weten welk sociaal centrum het dichtst in jouw buurt ligt of bel 03 221 13 33 en maak een afspraak.