U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • Op 5 september sluit sociaal centrum De Oever. Klanten van dit centrum worden voortaan geholpen in sociaal centrum Veemarkt, De Balans of Linkeroever.

  De eigenaar van het pand waarin sociaal centrum De Oever gehuisvest is,  heeft een andere bestemming voor het pand en start dit najaar met verbouwingswerken. Een nieuwe locatie in dezelfde buurt werd niet gevonden. Daarom worden de klanten van sociaal centrum De Oever voortaan geholpen in één van de dichtsbijzijnde sociale centra.

 • Vanaf 1 augustus wijzigen de openingsuren van sociaal centrum Berchem. Nieuwe klanten kunnen vanaf dan ook terecht in sociaal centrum Zurenborg voor hun intakegesprek.

   

   

  Nieuwe openingsuren sociaal centrum Berchem

  maandag en vrijdag 9 tot 12.30 uur dinsdag, woensdag, donderdag 13 tot 16 uur

  Intake in Berchem en Zurenborg

 • Vanaf 1 juli kunnen nieuwe klanten van sociaal centrum De Fontein terecht in sociaal centrum Stenenbrug voor hun intakegesprek.

  De gebouwen van sociaal centrum Stenenbrug en sociaal centrum De Fontein grenzen aan elkaar. Ze liggen allebei aan de Fonteinstraat in Borgerhout.  Een nauwe samenwerking tussen beide centra ligt daarmee voor de hand. Op termijn integreren beide centra tot één sociaal centrum Borgerhout.

 • Met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) startte in 2016 het project Activering Vluchtelingen Antwerpen. Dat project wil anderstalige nieuwkomers in Antwerpen snel en duurzaam integreren op de arbeidsmarkt. Daarvoor stemmen stad Antwerpen, VDAB en Atlas hun dienstverlening op elkaar af. Op 31 december 2019 eindigt het project.

   

 • Vanaf 1 juli wijzigen de openingsuren van sociaal centrum Ekeren en sociaal centrum De Reiger in Berendrecht. Op de dagen dat deze centra niet open zijn, kunnen klanten terecht in sociaal centrum Luchtbal.

 • Budgetbuddy’s zijn vrijwilligers die klanten van de sociale centra leren om hun administratie en budget zelfstandig te beheren.  CAW Antwerpen zoekt een projectmedewerker die deze vrijwilligers werft, coacht en opvolgt in opdracht van de stad Antwerpen.

 • Van 9 mei tot en met 7 juni worden er opnieuw tax-on-web zitdagen georganiseerd. Dan kan je in verschillende dienstencentra terecht voor hulp bij het invullen van jouw belastingbrief.      Tijdens een tax-on-web zitdag helpt een medewerker van de FOD Financiën je gratis met het invullen van de belastingbrief. Wanneer je aankomt krijg je een volgnummer. Een afspraak maken is niet mogelijk.  
 • Sinds januari 2019 heeft huurbemiddeling een nieuw e-mailadres.

  Mail vanaf nu je vragen naar huurbemiddeling@antwerpen.be

  Lees meer over huurbemiddeling

 •     Vanaf nu kan je de agendapunten inkijken die de stad het bestuur ter beslissing voorlegt. Antwerpen is de eerste stad in Vlaanderen die op een dergelijke transparante manier met een openbare agenda werkt.    
 • Sociaal centrum Hoboken en Kiel is telefonisch onbereikbaar wegens een panne.

  Bij dringende vragen kan je terecht bij het Stedelijk Contactcenter op het nummer 03 22 11 333.

Pagina's