U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • Persbericht

  De afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest. De regels blijven volgen en de moed niet opgeven, wordt moeilijker maar blijft – gezien de stijgende cijfers – erg belangrijk. Een aantal comedians wil de Antwerpenaars motiveren om te blijven volhouden. Dat doen ze, geheel tegen hun natuur in, op een serieuze manier onder de noemer ‘Efkes serieus’ want de situatie is niet om mee te lachen.

 • Op 17 oktober krijgen mensen in armoede terecht extra aandacht. In Antwerpen organiseerde STA-AN, het Antwerps netwerk tegen armoede, een week lang dialoogtafels met hen. Medewerkers van Sociale Dienstverlening, andere stadsdiensten en organisaties uit het middenveld zaten mee aan tafel. Ga zelf ook mee aan tafel en lees hoe de coördinator van STA-AN over de resultaten vertelt.

 • Het Inleefhuis is niet meer. Studio ‘Wakosta’ is geboren!Met een nieuwe naam en een vernieuwde werking wil de stad Antwerpen nog meer aansluiten bij de leefwereld van jongeren en hen leren omgaan met geld.

 • Vanaf 21 september kan je terug op afspraak langskomen in alle sociale centra, behalve sociaal centrum Berchem. Klanten van sociaal centrum Berchem ontvangen we in sociaal centrum Zurenborg.

  De sociale centra en het Centraal Onthaalbureau werken enkel op afspraak.

   

 • Het Antwerpse testdorp TestCovid breidt vanaf woensdag 2 september zijn aanbod uit naar twee nieuwe doelgroepen. Eerst en vooral kan iedereen die een buitenlandse reis doet en een test nodig heeft, er nu ook terecht. Daarnaast kan wie in quarantaine zit, zich een tweede keer laten testen. Tot slot komt er een proefproject waarbij bedrijven werknemers met hoogrisico-contacten kunnen laten onderzoeken.

 • Antwerps testdorp breidt uit
  25 augustus 2020
  Vanaf zaterdag ook tests voor wie terugkeert uit oranje zone

   

 • Vanaf donderdag 6 augustus opent testdorp TestCovid aan Spoor Oost. Mensen zonder symptomen van het coronavirus én met activatiecode voor een COVID-19 test kunnen zich na registratie laten testen. Het testdorp komt er om de druk bij zorgverleners weg te nemen. 

   

   

 • Samen houden we de verspreiding van het coronavirus tegen. 

  Wil je weten welke sociale hulp er is? Bekijk dan zeker dit overzicht

  Meer uitleg over de lokale maatregelen lees je op www.antwerpen.be/corona.

  Je vindt  er:

 • Zomersluiting webpunten
  20 augustus 2020

  De meeste webpunten sluiten een periode tijdens de zomer, namelijk van 31 juli tot en met 23 augustus 2020.

   

 • Door de Coronamaatregelen annuleert de FOD Financiën dit jaar de zitdagen.Je kan een afspraak maken voor hulp per telefoon.

  Hoe werkt het?

Pagina's