U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • De overheid geeft een premie aan gezinnen die hun huis verwarmen met brandstof uit petroleum. Je kan de verwarmingstoelage nu ook digitaal aanvragen binnen de 60 dagen na de levering of aankoop.

 • Sinds dinsdag 16 maart 2021 vind je sociaal centrum Wilrijk op zijn nieuwe locatie in de Kleine Steenweg.

 • Sommige personen kunnen een voordelig sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas krijgen. Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je dat sociaal tarief tussen 1 februari 2021 en 31 december 2021. Dankzij dat tarief betaal je veel minder voor elektriciteit en aardgas.Lees meer over de voorwaarden en hoe je het krijgt

 • De feestdagen staan weer voor de deur. Er geldt dan een aangepaste regeling. Bekijk hier welke diensten open of gesloten zijn.

 • Heb je in de winter niet genoeg geld om je budgetmeterkaart voor aardgas op te laden? Dan kan je aan het Energieteam vragen of je een deel aardgas gratis krijgt tussen 1 november 2020 en 31 maart 2021.

  Als je recht hebt op een minimale levering aardgas, dan betalen wij 70 % van het bedrag.Je betaalt zelf 30 % van het aardgas. Je moet dat niet direct betalen.Je betaalt pas na de winter terug.

 • Persbericht

  De afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest. De regels blijven volgen en de moed niet opgeven, wordt moeilijker maar blijft – gezien de stijgende cijfers – erg belangrijk. Een aantal comedians wil de Antwerpenaars motiveren om te blijven volhouden. Dat doen ze, geheel tegen hun natuur in, op een serieuze manier onder de noemer ‘Efkes serieus’ want de situatie is niet om mee te lachen.

 • Op 17 oktober krijgen mensen in armoede terecht extra aandacht. In Antwerpen organiseerde STA-AN, het Antwerps netwerk tegen armoede, een week lang dialoogtafels met hen. Medewerkers van Sociale Dienstverlening, andere stadsdiensten en organisaties uit het middenveld zaten mee aan tafel. Ga zelf ook mee aan tafel en lees hoe de coördinator van STA-AN over de resultaten vertelt.

 • Het Inleefhuis is niet meer. Studio ‘Wakosta’ is geboren!Met een nieuwe naam en een vernieuwde werking wil de stad Antwerpen nog meer aansluiten bij de leefwereld van jongeren en hen leren omgaan met geld.

 • Het Antwerpse testdorp TestCovid breidt vanaf woensdag 2 september zijn aanbod uit naar twee nieuwe doelgroepen. Eerst en vooral kan iedereen die een buitenlandse reis doet en een test nodig heeft, er nu ook terecht. Daarnaast kan wie in quarantaine zit, zich een tweede keer laten testen. Tot slot komt er een proefproject waarbij bedrijven werknemers met hoogrisico-contacten kunnen laten onderzoeken.

 • Antwerps testdorp breidt uit
  25 augustus 2020
  Vanaf zaterdag ook tests voor wie terugkeert uit oranje zone

   

Pagina's