U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • De buurtrestaurants blijven open voor afhaalmaaltijden. Maar door de coronamaatregelen wijzigt de flow om klanten toe te leiden naar een buurtrestaurant. Voor bestaande klanten wordt het pasje automatisch verlengd. Voor nieuwe klanten vul je nu een tijdelijk pasje in. 

 • Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vinden in de paasvakantie geen kampen en jeugdwerking plaats. Daarom vinden (kwetsbare) gezinnen en ouders die werken in een cruciale sector misschien geen opvang. Heb je noodopvang nodig? Vul dan het formulier in. Zo kan de stad de vraag naar noodopvang in de paasvakantie in kaart brengen.

 •  

  De stad Antwerpen garandeert de basisdienstverlening voor daklozenopvang. Zo blijven de centra voor nachtopvang open en wordt de nachtopvang verlengd tot 30 april 2020. De dagopvang blijft ondersteuning bieden aan daklozen die slapen in de nachtopvang of nergens anders terecht kunnen.

   

  Nachtopvang

  Alle nachtopvangcentra blijven open

 • Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kiezen de sociale centra voor maximale online en telefonische dienstverlening. Heb je een hulpvraag? Dan kan je online een vraag stellen. Je kan ook telefonisch of via mail terecht bij alle sociale centra. In dringende gevallen kan je op afspraak terecht in deze drie sociale centra: Deurne Expo (Noord), Hoboken | Kiel en De Vondel. 

 • Heb je symptomen van corona? Bel naar je huisarts. Die stuurt je misschien door naar een triagepunt in de stad. Vanaf woensdag 18 maart zijn er op vijf locaties in Antwerpen fysieke triagepunten in de strijd tegen het coronavirus.

   

  Het is erg belangrijk om mensen die besmet zijn met het virus snel te detecteren.Zo voorkomen we dat ziekenhuizen overbelast geraken en dat mogelijk besmette personen het virus verder verspreiden

 • Antwerpen helpt
  17 maart 2020

  Door de impact van het coronavirus kunnen sommige bewoners niet meer naar de winkel, apotheek of met hun hond gaan wandelen. In heel de stad starten warme initiatieven om elkaar te helpen. De stad lanceert daarom een platform waar vraag en aanbod elkaar vinden.

 • We leven in een diverse stad. Het is erg belangrijk dat iedereen goed de richtlijnen begrijpt en toepast rond hygiëne en afstand houden.   Veelgestelde vragen

  Hieronder vind je de vertalingen van de veelgestelde vragen en antwoorden die de stad opstelde en actueel houdt.. 

 • De stad Antwerpen neemt noodzakelijke en strikte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, en de volksgezondheid te beschermen. Enkel de essentiële dienstverlening wordt gegarandeerd. Niet-essentiële diensten worden al zeker tot en met 19 april opgeschort of op een andere manier georganiseerd. Hieronder leest u de impact op sociale dienstverlening.

 • © Stad Antwerpen, Ana Izamska

   

  De sociale kledingwinkel van de stadsdienst Binnenste Buiten gaat een nieuwe samenwerking aan, met de vzw Goods to Give en De Kringwinkel Antwerpen. Zo wil de stad meer kleding ter beschikking kunnen stellen aan mensen in kansarmoede.

   

 • Op 20 februari sluit sociaal centrum Potvliet. De klanten van dit centrum worden vanaf dan geholpen in een van de omliggende sociale centra: De Vondel, Seefhoek, Dam of Luchtbal.

  In regio Antwerpen-Noord liggen een aantal sociale centra zeer dicht bij elkaar. Om de dienstverlening efficiënter te kunnen organiseren, kiest de stad voor grotere centra die beter gespreid zijn.

   

   

Pagina's