U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • De feestdagen staan weer voor de deur. Er geldt dan een aangepaste regeling. Bekijk hier welke diensten open of gesloten zijn.

   

   

   

  Sociale centra

  Open op:

  maandag 24 december donderdag 27 december vrijdag 28 december donderdag 3 januari vrijdag 4 januari

  ​Gesloten op 25, 26 en 31 december en 1 en 2 januari.

   

 • De werken aan het gebouw in de Van Schoonhovenstraat 76 tot 82 zijn klaar.

  Het Pension Van Schoonhoven is een centraal complex waar daklozen terecht kunnen voor dagopvang en korte nachtopvang. De doelgroep zijn daklozen met papieren, die een duidelijke link met Antwerpen hebben (bijvoorbeeld vroegere domiciliering of hulpverleningsrelatie).

 • De stad Antwerpen mag zich sinds kort Pleegzorggemeente noemen. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen wil de stad pleegzorg beter bekend maken en op verschillende manieren ondersteunen. In de Huizen van het Kind is er alvast een eerste infoavond voor geïnteresseerde kandidaat-pleeggezinnen. 

   

 • Huis Sofia begeleidt en ondersteunt kwetsbare jonge vrouwen (18-25 jaar), zodat ze tijdens hun verblijf een diploma behalen of doorstromen naar een stabiele tewerkstelling. Het huis zoekt een sociale vrijwilliger die voordelig inwoont en in ruil enkele taken opneemt. 

   

   

   

   

   

 • Je woning verwarmen tijdens de winter is niet goedkoop. Woon je in Antwerpen en heb je problemen om de aardgasfactuur te betalen? Dan kan je aan de Energiecel vragen of je een deel aardgas gratis krijgt tussen 2 november 2018 en 31 maart 2019. Na de winter betaal je een klein deel (30 %) terug aan de Energiecel.

 • De stad Antwerpen zoekt een partner die vrijwilligers werft en coördineert om klanten schuldhulpverlening te versterken in het beheer van hun budget.

 • Waarom gaan OCMW en stad samen?

  In heel Vlaanderen zullen OCMW’s en gemeentelijke diensten tegen 2019 samengaan.

  Het einddoel: klanten een nog betere dienstverlening bieden en efficiënter werken door maximale samenwerking. In Antwerpen hebben we die integratie al doorgevoerd: OCMW en stad Antwerpen zijn één organisatie, en communiceren onder de vlag van de stralende A.

  Alleen juridisch blijven het twee afzonderlijke organisaties.

 • Antwerpenaars geloven dat werkervaring mensen kansen geeft in het leven. Daarom zoeken ze een teamverantwoordelijke die de begeleiders van werkervaringsklanten aanstuurt. Die gedreven coach haalt het beste uit zijn of haar team, heeft voeling met de sociale sector en bouwt gemakkelijk netwerken uit. 

  Lees er alles over op www.antwerpen.be

 • Sinds eind juli is Sven Cauwelier de algemeen directeur van stad en OCMW Antwerpen. Hij leidt nu beide organisaties, die intussen zijn geïntegreerd.

  De Vlaamse overheid wil dat alle gemeenten en OCMW’s integreren tegen 1 januari 2019.

  Er werd ook beslist dat er tegen 1 augustus 2018 één algemeen directeur moet zijn, in plaats van een OCMW- en een gemeentesecretaris.

  In Antwerpen hebben we die integratie van stad en OCMW al gerealiseerd.

  Het OCMW blijft officieel wel bestaan als afzonderlijke juridische entiteit. Maar organisatorisch zijn alle activiteiten geïntegreerd binnen de stad.

  We communiceren ook als één organisatie, onder stadsvlag.

  Sven Cauwelier is intussen aangesteld als algemeen directeur. Hij is de hoogste ambtenaar, en onder meer verantwoordelijk voor het personeel.

 • Sinds enkele weken communiceren we onder stadsvlag. Onze sociale dienstverlening verandert niet. Of toch, die verbetert omdat we als collega's achter de schermen nauwer samenwerken. Maar wat met onze sociale media?

  Lees hier wat er precies verandert.

Pagina's