U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • Vanaf 21 september kan je terug op afspraak langskomen in alle sociale centra, behalve sociaal centrum Berchem. Klanten van sociaal centrum Berchem ontvangen we in sociaal centrum Zurenborg.

  De sociale centra en het Centraal Onthaalbureau werken enkel op afspraak.

   

 • Het Antwerpse testdorp TestCovid breidt vanaf woensdag 2 september zijn aanbod uit naar twee nieuwe doelgroepen. Eerst en vooral kan iedereen die een buitenlandse reis doet en een test nodig heeft, er nu ook terecht. Daarnaast kan wie in quarantaine zit, zich een tweede keer laten testen. Tot slot komt er een proefproject waarbij bedrijven werknemers met hoogrisico-contacten kunnen laten onderzoeken.

 • Antwerps testdorp breidt uit
  25 augustus 2020
  Vanaf zaterdag ook tests voor wie terugkeert uit oranje zone

   

 • Vanaf donderdag 6 augustus opent testdorp TestCovid aan Spoor Oost. Mensen zonder symptomen van het coronavirus én met activatiecode voor een COVID-19 test kunnen zich na registratie laten testen. Het testdorp komt er om de druk bij zorgverleners weg te nemen. 

   

   

 • De afgelopen dagen namen de stad Antwerpen en de Antwerpse Provinciale Crisiscel bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan.

  Ze komen bovenop de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Zo wil ze de gezondheid van de burgers maximaal beschermen.

   

  Meer uitleg over de lokale maatregelen lees je op www.antwerpen.be/corona.

   

 • Zomersluiting webpunten
  20 augustus 2020

  De meeste webpunten sluiten een periode tijdens de zomer, namelijk van 31 juli tot en met 23 augustus 2020.

   

 • Door de Coronamaatregelen annuleert de FOD Financiën dit jaar de zitdagen.Je kan een afspraak maken voor hulp per telefoon.

  Hoe werkt het?

 • De buurtrestaurants blijven open voor afhaalmaaltijden. Maar door de coronamaatregelen wijzigt de flow om klanten toe te leiden naar een buurtrestaurant. Voor bestaande klanten wordt het pasje automatisch verlengd. Voor nieuwe klanten vul je nu een tijdelijk pasje in. 

 • Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vinden in de paasvakantie geen kampen en jeugdwerking plaats. Daarom vinden (kwetsbare) gezinnen en ouders die werken in een cruciale sector misschien geen opvang. Heb je noodopvang nodig? Vul dan het formulier in. Zo kan de stad de vraag naar noodopvang in de paasvakantie in kaart brengen.

 •  

  De stad Antwerpen garandeert de basisdienstverlening voor daklozenopvang.  Hier vind je info over de nacht- en dagopvang voor daklozen.

   

  Nachtopvang

  Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis:

Pagina's