U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • Door de stijging van de woningprijzen kan je nu een sociale lening aanvragen voor duurdere woningen. De maximum toegelaten waarde van woningen stijgt met 20%.

 • Eind oktober eindigt het project CURANT. In dit vernieuwende project deelden 81 jonge nieuwkomers en jongeren gedurende minstens een jaar een appartement of woning. De stad Antwerpen kreeg een subsidie van 5 miljoen euro van het Urban Innovative Actions-fonds voor de realisatie van dit project. De duo’s, het projectteam, de partners en stakeholders vierden samen de goede afloop tijdens een groot slotfeest.

   

 • Je woning verwarmen tijdens de winter is niet goedkoop. Woon je in Antwerpen en heb je problemen om de aardgasfactuur te betalen? Dan kan je vragen of je een deel aardgas gratis krijgt tussen 2 november 2019 en 31 maart 2020. Na de winter betaal je een klein deel (30 %) terug. 

 • De stad Antwerpen zoekt een partner die trauma's bij vluchtelingen en migranten psychologisch behandelt. En die hulpverleners versterkt in hun kennis en vaardigheden rond deze doelgroep.

 • Sinds 1 augustus wijzigden de openingsuren van sociaal centrum Berchem. Nieuwe klanten kunnen sindsdien terecht in sociaal centrum Zurenborg voor hun intakegesprek.

   

   

  Nieuwe openingsuren sociaal centrum Berchem

  maandag en vrijdag 9 tot 12.30 uur dinsdag, woensdag, donderdag 13 tot 16 uur

  Intake in Berchem en Zurenborg

 • Sinds1 juli kunnen nieuwe klanten van sociaal centrum De Fontein terecht in sociaal centrum Stenenbrug voor hun intakegesprek.

  De gebouwen van sociaal centrum Stenenbrug en sociaal centrum De Fontein grenzen aan elkaar. Ze liggen allebei aan de Fonteinstraat in Borgerhout.  Een nauwe samenwerking tussen beide centra ligt daarmee voor de hand. Op termijn integreren beide centra tot één sociaal centrum Borgerhout.

 • Met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) startte in 2016 het project Activering Vluchtelingen Antwerpen. Dat project wil anderstalige nieuwkomers in Antwerpen snel en duurzaam integreren op de arbeidsmarkt. Daarvoor stemmen stad Antwerpen, VDAB en Atlas hun dienstverlening op elkaar af. Op 31 december 2019 eindigt het project.

   

 • Vanaf 1 juli wijzigen de openingsuren van sociaal centrum Ekeren en sociaal centrum De Reiger in Berendrecht. Op de dagen dat deze centra niet open zijn, kunnen klanten terecht in sociaal centrum Luchtbal.

 • Budgetbuddy’s zijn vrijwilligers die klanten van de sociale centra leren om hun administratie en budget zelfstandig te beheren.  CAW Antwerpen zoekt een projectmedewerker die deze vrijwilligers werft, coacht en opvolgt in opdracht van de stad Antwerpen.

 • Oktober 

   

  Op maandag 21 oktober 2019 is sociaal centrum De Fontein gesloten.

  Met dringende vragen kan je terecht bij sociaal centrum Stenenbrug op het nummer 03 270 95 27.

   

  Op maandag 21 oktober 2019 is sociaal centrum Arena gesloten.

  Met dringende vragen kan je terecht bij sociaal centrum Deurne Expo op het nummer 03 292 33 53.