U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • De stad Antwerpen zoekt een partner die trauma's bij vluchtelingen en migranten psychologisch behandelt. En die hulpverleners versterkt in hun kennis en vaardigheden rond deze doelgroep.

 • Sinds 1 augustus wijzigden de openingsuren van sociaal centrum Berchem. Nieuwe klanten kunnen sindsdien terecht in sociaal centrum Zurenborg voor hun intakegesprek.

   

   

  Nieuwe openingsuren sociaal centrum Berchem

  maandag en vrijdag 9 tot 12.30 uur dinsdag, woensdag, donderdag 13 tot 16 uur

  Intake in Berchem en Zurenborg

 • Sinds1 juli kunnen nieuwe klanten van sociaal centrum De Fontein terecht in sociaal centrum Stenenbrug voor hun intakegesprek.

  De gebouwen van sociaal centrum Stenenbrug en sociaal centrum De Fontein grenzen aan elkaar. Ze liggen allebei aan de Fonteinstraat in Borgerhout.  Een nauwe samenwerking tussen beide centra ligt daarmee voor de hand. Op termijn integreren beide centra tot één sociaal centrum Borgerhout.

 • Met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) startte in 2016 het project Activering Vluchtelingen Antwerpen. Dat project wil anderstalige nieuwkomers in Antwerpen snel en duurzaam integreren op de arbeidsmarkt. Daarvoor stemmen stad Antwerpen, VDAB en Atlas hun dienstverlening op elkaar af. Op 31 december 2019 eindigt het project.

   

 • Vanaf 1 juli wijzigen de openingsuren van sociaal centrum Ekeren en sociaal centrum De Reiger in Berendrecht. Op de dagen dat deze centra niet open zijn, kunnen klanten terecht in sociaal centrum Luchtbal.

 • Budgetbuddy’s zijn vrijwilligers die klanten van de sociale centra leren om hun administratie en budget zelfstandig te beheren.  CAW Antwerpen zoekt een projectmedewerker die deze vrijwilligers werft, coacht en opvolgt in opdracht van de stad Antwerpen.

 • September

   

  Op donderdag 26 september 2019 is sociaal centrum De Wilg gesloten.

  Met dringende vragen kan je terecht bij sociaal centrum Dam op het nummer 03 292 35 00.

   

   

  Op vrijdag 27 september 2019 is sociaal centrum Stenenbrug gesloten.

  Bij dringende vragen kan je terecht bij sociaal centrum De Fontein op het nummer 03 270 07 40.