U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • Vanaf donderdag 6 augustus opent testdorp TestCovid aan Spoor Oost. Mensen zonder symptomen van het coronavirus én met activatiecode voor een COVID-19 test kunnen zich na registratie laten testen. Het testdorp komt er om de druk bij zorgverleners weg te nemen. 

   

   

 • De afgelopen dagen namen de stad Antwerpen en de Antwerpse Provinciale Crisiscel bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan.

  Ze komen bovenop de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Zo wil ze de gezondheid van de burgers maximaal beschermen.

   

  Meer uitleg over de lokale maatregelen lees je op www.antwerpen.be/corona.

   

 • De meeste webpunten sluiten een periode tijdens de zomer, namelijk van 31 juli tot en met 23 augustus 2020.

   

 • Door de Coronamaatregelen annuleert de FOD Financiën dit jaar de zitdagen.Je kan een afspraak maken voor hulp per telefoon.

  Hoe werkt het?

 • We leven in een diverse stad. Het is erg belangrijk dat iedereen goed de richtlijnen begrijpt en toepast rond hygiëne en afstand houden.

   

  Hier vind je alle info.

 • De buurtrestaurants blijven open voor afhaalmaaltijden. Maar door de coronamaatregelen wijzigt de flow om klanten toe te leiden naar een buurtrestaurant. Voor bestaande klanten wordt het pasje automatisch verlengd. Voor nieuwe klanten vul je nu een tijdelijk pasje in. 

 • Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vinden in de paasvakantie geen kampen en jeugdwerking plaats. Daarom vinden (kwetsbare) gezinnen en ouders die werken in een cruciale sector misschien geen opvang. Heb je noodopvang nodig? Vul dan het formulier in. Zo kan de stad de vraag naar noodopvang in de paasvakantie in kaart brengen.

 •  

  De stad Antwerpen garandeert de basisdienstverlening voor daklozenopvang.  Daarom blijft de verhoogde capaciteit van de nachtopvang grotendeels behouden. Ook de extra dagopvang aan de Desguinlei blijft open. Vanaf juli opent de Zomerpatio en wordt stap voor stap gewerkt naar meer capaciteit.

   

  Nachtopvang

  Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis:

 • Als actie tegen corona bieden de sociale centra hun diensten maximaal online en via telefoon. Heb je een hulpvraag voor de sociale centra? Stel je vraag via het online formulier. Of doe het telefonisch of via mail. Alleen voor dringende vragen kan je een afspraak maken bij sociaal centrum Deurne Expo (Noord), Hoboken | Kiel of De Vondel. 

 • We leven in een diverse stad. Het is erg belangrijk dat iedereen goed de richtlijnen begrijpt en toepast rond hygiëne en afstand houden.   Veelgestelde vragen

  Hieronder vind je de vertalingen van de veelgestelde vragen en antwoorden die de stad opstelde en actueel houdt.. 

Pagina's