U bent hier

De hele CURANT-gemeenschap kon naar hartenlust samen sporten en kennismaken tijdens het sportieve community-evenement op 15 februari. En wat bleek? CURANT-jongeren hebben heel wat talent voor sport.

 

De verbindende kracht van samen sporten

Jonge nieuwkomers hebben vaak een echte passie voor sport. De stap naar een sportclub kan erg waardevol zijn bij hun integratie. CURANT liet zijn jongeren op een laagdrempelige manier kennismaken met een echte sportclub. De City Coaches van Buurtsport toonden hen een wereld waar talent, inzet en samenwerking belangrijk zijn.
 
CURANT nodigde ook de huiseigenaars uit, waarvan we woningen huren. Ook de buren van de duo’s konden kennismaken met alle aanwezige jongeren en begeleiders.
 
Voor de start van de sportactiviteiten maakten de jongeren kennis met elkaar. 
Iedereen kon ook kennismaken met de plannen voor het nieuwe innovatieve woonproject BREM 16 in Merksem.
 
“Wanneer is de volgende sportactiviteit gepland? Dit moeten we meer doen!” (CURANT-jongeren)
 
 

Straf volleybal

De City Coaches van Buurtsport gaven een initiatie in volleybal, hockey en badminton. En blijkbaar waren de coaches en de CURANT-begeleiding redelijk onder de indruk van wat ze zagen:
 
Arvid Van Leeuwen (coördinator City Coach): “Ik merk dat een aantal jongeren enorm veel talent hebben. Ze spelen straf volleybal. Daar zouden zij zeker verder mee moeten gaan.”
 
Veerle Van Looveren (maatschappelijk assistente CURANT): “We vonden het als CURANT-team waardevol om de jongeren te laten kennismaken met de City Coaches van Buurtsport. Sport is de ideale uitlaatklep, zowel voor de duo’s als voor ons. Je ziet de jongens openbloeien tijdens het sporten en je ontdekt zo hun talenten.”
 
Ook de maatschappelijk werkers en trajectbegeleiders van Atlas, de jeugd- en vormingswerkers van JES en de CURANT-medewerkers deden mee. Dat zorgde voor een mooie dynamiek.
 

Mooie herinnering

Enkele fervente voetballiefhebbers sloten de avond af met een partijtje voetbal. Iedereen kreeg tot slot een print van het beeld waar het hele CURANT-team aan mee tekende. Een waardige afsluiter van een mooie avond.
 
 
RSS