U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • Zondag 21 juli is een officiële feestdag. Aangezien deze feestdag op een zondag valt, is er geen wijziging in de dienstverlening. 

 • 15 augustus is een officiële feestdag: Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Er geldt dan een aangepaste regeling voor de sociale diensten. Bekijk hier welke diensten gesloten zijn.          

  Deze diensten zijn gesloten op donderdag 15 augustus: 

 • Vanaf 1 augustus wijzigen de openingsuren van sociaal centrum Berchem. Nieuwe klanten kunnen vanaf dan ook terecht in sociaal centrum Zurenborg voor hun intakegesprek.

   

   

  Nieuwe openingsuren sociaal centrum Berchem

  maandag en vrijdag 9 tot 12.30 uur dinsdag, woensdag, donderdag 13 tot 16 uur

  Intake in Berchem en Zurenborg

 • Vanaf 1 juli kunnen nieuwe klanten van sociaal centrum De Fontein terecht in sociaal centrum Stenenbrug voor hun intakegesprek.

  De gebouwen van sociaal centrum Stenenbrug en sociaal centrum De Fontein grenzen aan elkaar. Ze liggen allebei aan de Fonteinstraat in Borgerhout.  Een nauwe samenwerking tussen beide centra ligt daarmee voor de hand. Op termijn integreren beide centra tot één sociaal centrum Borgerhout.

 • Met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) startte in 2016 het project Activering Vluchtelingen Antwerpen. Dat project wil anderstalige nieuwkomers in Antwerpen snel en duurzaam integreren op de arbeidsmarkt. Daarvoor stemmen stad Antwerpen, VDAB en Atlas hun dienstverlening op elkaar af. Op 31 december 2019 loopt het project op zijn einde.

  Wat zijn de succesfactoren? Kortom, wat is de balans na 3 jaar projectwerking? Lees hieronder de 8 conclusies en beleidsaanbevelingen.

 • Vanaf 1 juli wijzigen de openingsuren van sociaal centrum Ekeren en sociaal centrum De Reiger in Berendrecht. Op de dagen dat deze centra niet open zijn, kunnen klanten terecht in sociaal centrum Luchtbal.

 • Budgetbuddy’s zijn vrijwilligers die klanten van de sociale centra leren om hun administratie en budget zelfstandig te beheren.  CAW Antwerpen zoekt een projectmedewerker die deze vrijwilligers werft, coacht en opvolgt in opdracht van de stad Antwerpen.

 • Van 9 mei tot en met 7 juni worden er opnieuw tax-on-web zitdagen georganiseerd. Dan kan je in verschillende dienstencentra terecht voor hulp bij het invullen van jouw belastingbrief.      Tijdens een tax-on-web zitdag helpt een medewerker van de FOD Financiën je gratis met het invullen van de belastingbrief. Wanneer je aankomt krijg je een volgnummer. Een afspraak maken is niet mogelijk.  
 • Sinds januari 2019 heeft huurbemiddeling een nieuw e-mailadres.

  Mail vanaf nu je vragen naar huurbemiddeling@antwerpen.be

  Lees meer over huurbemiddeling

 •     Vanaf nu kan je de agendapunten inkijken die de stad het bestuur ter beslissing voorlegt. Antwerpen is de eerste stad in Vlaanderen die op een dergelijke transparante manier met een openbare agenda werkt.    

Pagina's