U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • Sinds eind juli is Sven Cauwelier de algemeen directeur van stad en OCMW Antwerpen. Hij leidt nu beide organisaties, die intussen zijn geïntegreerd.

  De Vlaamse overheid wil dat alle gemeenten en OCMW’s integreren tegen 1 januari 2019.

  Er werd ook beslist dat er tegen 1 augustus 2018 één algemeen directeur moet zijn, in plaats van een OCMW- en een gemeentesecretaris.

  In Antwerpen hebben we die integratie van stad en OCMW al gerealiseerd.

  Het OCMW blijft officieel wel bestaan als afzonderlijke juridische entiteit. Maar organisatorisch zijn alle activiteiten geïntegreerd binnen de stad.

  We communiceren ook als één organisatie, onder stadsvlag.

  Sven Cauwelier is intussen aangesteld als algemeen directeur. Hij is de hoogste ambtenaar, en onder meer verantwoordelijk voor het personeel.

 • Sinds enkele weken communiceren we onder stadsvlag. Onze sociale dienstverlening verandert niet. Of toch, die verbetert omdat we als collega's achter de schermen nauwer samenwerken. Maar wat met onze sociale media?

  Lees hier wat er precies verandert.

 • Ziehier de eerste van de vier gloednieuwe woningen voor BREM16, het innovatieve woonproject in Merksem. Daar gaan 16 Vlaamse jongeren samenhuizen met evenveel jonge nieuwkomers. 7 buddy's doen al mee.

    

  •  

   Medewerkers van PSA, een groot internationaal havenbedrijf, werken regelmatig vrijwillig aan gebouwen van de stad Antwerpen. In mei deden ze dat voor lokale opvanginitiatieven voor jonge nieuwkomers van de dienst Jongerenwerking.

    

  • Sinds 1 juni is de maatschappelijke zetel gewijzigd naar Grote Markt 1 in 2000 Antwerpen.

   Dat heeft gevolgen voor het versturen van post.

  • Ondervind je problemen met je huurder of verhuurder? Dan kan de gratis huurbemiddeling van stad Antwerpen helpen. Samen met beide partijen zoeken we naar een oplossing.

  • Sinds 27 april 2018 treden de stad en OCMW Antwerpen naar buiten als één organisatie en communiceren ze meer en meer alleen nog in de huisstijl van de stad.  Het OCMW-logo en de naam zullen gaandeweg uit het straatbeeld en de communicatiedragers verdwijnen. Maar dat heeft geen gevolgen voor Antwerpenaars die sociale hulp nodig hebben.

  • De hele CURANT-gemeenschap kon naar hartenlust samen sporten en kennismaken tijdens het sportieve community-evenement op 15 februari. En wat bleek? CURANT-jongeren hebben heel wat talent voor sport.

  • Binnenkort bouwt CURANT in de Lange Bremstraat in Merksem het vernieuwende woonproject ‘BREM 16’. Door het samenhuizen met een leeftijdsgenoot (buddy) en intensieve begeleiding wil CURANT de integratie van jonge nieuwkomers verbeteren.

   Voor BREM 16 zoeken we volop kandidaten om samen te huizen met jonge nieuwkomers. Heb jij interesse? Schrijf je dan nu in!

   Wat is BREM 16?

   CURANT bouwt woningen voor 16 nieuwe duo’s.

  Pagina's