U bent hier

Nieuwsoverzicht

 • De stad Antwerpen zoekt een partner die vrijwilligers werft en coördineert om klanten schuldhulpverlening te versterken in het beheer van hun budget.

 • De stad en OCMW Antwerpen willen een kwaliteitsvolle dienstverlening aanbieden op maat van hun burgers. Daarom gaan we met verschillende partners samenwerkingsverbanden (betoelagingsovereenkomsten) aan en bieden we hen financiële ondersteuning (toelages).        
 • Werkervaring geeft mensen kansen. Heb je kennis van de arbeidsmarkt en ben je een vlotte netwerker? En wil je graag mensen uit kansengroepen voorbereiden op de arbeidsmarkt? Niet twijfelen dan, en solliciteren! 

   

 • Waarom gaan OCMW en stad samen?

  In heel Vlaanderen zullen OCMW’s en gemeentelijke diensten tegen 2019 samengaan.

  Het einddoel: klanten een nog betere dienstverlening bieden en efficiënter werken door maximale samenwerking. In Antwerpen hebben we die integratie al doorgevoerd: OCMW en stad Antwerpen zijn één organisatie, en communiceren onder de vlag van de stralende A.

  Alleen juridisch blijven het twee afzonderlijke organisaties.

 • Antwerpenaars geloven dat werkervaring mensen kansen geeft in het leven. Daarom zoeken ze een teamverantwoordelijke die de begeleiders van werkervaringsklanten aanstuurt. Die gedreven coach haalt het beste uit zijn of haar team, heeft voeling met de sociale sector en bouwt gemakkelijk netwerken uit. 

  Lees er alles over op www.antwerpen.be

 • Sinds eind juli is Sven Cauwelier de algemeen directeur van stad en OCMW Antwerpen. Hij leidt nu beide organisaties, die intussen zijn geïntegreerd.

  De Vlaamse overheid wil dat alle gemeenten en OCMW’s integreren tegen 1 januari 2019.

  Er werd ook beslist dat er tegen 1 augustus 2018 één algemeen directeur moet zijn, in plaats van een OCMW- en een gemeentesecretaris.

  In Antwerpen hebben we die integratie van stad en OCMW al gerealiseerd.

  Het OCMW blijft officieel wel bestaan als afzonderlijke juridische entiteit. Maar organisatorisch zijn alle activiteiten geïntegreerd binnen de stad.

  We communiceren ook als één organisatie, onder stadsvlag.

  Sven Cauwelier is intussen aangesteld als algemeen directeur. Hij is de hoogste ambtenaar, en onder meer verantwoordelijk voor het personeel.

 • Sinds enkele weken communiceren we onder stadsvlag. Onze sociale dienstverlening verandert niet. Of toch, die verbetert omdat we als collega's achter de schermen nauwer samenwerken. Maar wat met onze sociale media?

  Lees hier wat er precies verandert.

 • Ziehier de eerste van de vier gloednieuwe woningen voor BREM16, het innovatieve woonproject in Merksem. Daar gaan 16 Vlaamse jongeren samenhuizen met evenveel jonge nieuwkomers. 7 buddy's doen al mee.

    

  •  

   Medewerkers van PSA, een groot internationaal havenbedrijf, werken regelmatig vrijwillig aan gebouwen van de stad Antwerpen. In mei deden ze dat voor lokale opvanginitiatieven voor jonge nieuwkomers van de dienst Jongerenwerking.

    

  Pagina's